Prof. dr. Florin Bădulescu dărâmă un mit: Alimentaţia raw-vegan nu ne fereşte de cancer

Sigur că un stil de viață sănătos este de natură să ne mențină organismul în parametrii optimi de funcționare și să ne ferească de boli. Însă, de aici și până a considera că unele diete sunt terapii sau că ne garantează că nu vom face anumite boli, este cale lungă. Prof. dr. Florin Bădulescu, președinte fondator al Societății Naționale de Oncologie Medicală, a acceptat, pentru Ziar Medical, să dărâme un mit: dieta raw-vegan nu ne ferește de cancer.

Prof. dr. Florin Bădulescu
Prof.dr. Florin Badulescu

Alimentaţia raw-vegan – Toţi avem predispoziția de a dezvolta cancer

„Toţi suntem expuşi. Toți avem predispoziția de a dezvolta cancer. Unii oameni au risc mai mare, alții mai mic. Toţi trăim într-un mare mediu, iar poluarea contituie un factor favorizant. Dovadă că în ţările dezvoltate incidenţa bolii este mai mare”, ne-a declarat prof. dr. Florin Bădulescu.

Alimentaţia raw-vegan – Este inutil să renunţi la proteine. Cancerul se poate transmite și genetic

“La unele persoane apariţia cancerului este transmisă genetic, iar altele au predispoziţie pentru a dezvolta boala. Şi stilul de viaţă contează, în sensul că poate agrava o predispoziţie însă, de exemplu, nu toţi fumătorii fac cancer pulmonar. De asemenea, alimentaţia raw-vegan nu te fereşte de cancer. La fel, este inutil să renunţi la protein, în idea că, astfel, vei fi ferit de cancer sau vei învinge boala. Cancerul consumă proteinele însă dacă nu ne hrănim la va devora pe cele déjà existente în corp. Trebuie să existe un echilibru în alimentaţie. Dacă un regim alimentar ar fi soluţia, atunci orice guvern, din orice parte a lumii, ar face economie de bani şi nu ar mai investi în medicamente”, explică prof. dr. Florin Bădulescu.

Totuși, niște reguli alimentare ajută

- Articolul continua mai jos-

Evitați să consumați grăsimi în exces pentru că acestea cresc nivelul acidului biliar din colon, care provoacă tumori. De aceea, este bine ca grăsimile să nu reprezinte mai mult de 20-25% din totalul zilnic de calorii. Fibrele ajută la prevenirea cancerului pentru că stimulează digestia și ne scapă de toxinele din intestin. Le găsiți în cereale integrale, fructe și legumeproaspete, broccoli și boabe de soia. În plus, și flavonoizii și fenolii din roșii, citrice, fructe de pădure si piper ajuta foarte mult.

Consumă antioxidanți

Antioxidanții au un rol important în prevenirea cancerului corectal, dar și a altor tipuri de cancer, deoarece compab radicalii liberi. Celulele nu oxidează și, astfel, vom fi mai feriți de bolile cardiovasculare, cataractă și infecții, iar procesul de îmbătrânire a organismului va fi mult mai lent. Vitaminele A și C au și ele rol de prevenție și pot fi procurate din fructe, vegetale, iar vitamina E din nuci și semințe. De asemenea, seleniul ajută și îl găsiți în fructe de mare, carne și cereale.

 

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari