Falsificarea medicamentelor – ce măsuri se iau

Falsificarea medicamentelor – cum le protejăm? Cutiile cu medicamente vândute pe piaţa comună europeană vor avea elemente de siguranţă împotriva falsificării, conform unei directive europene ce are ca termen de implementare luna februarie a anului viitor, scrie Antena Satelor care citează RADOR.

Falsificarea medicamentelor – elemente de siguranță? Directorul general al Organizaţiei de Serializare a Medicamentelor, Laurenţiu Mihai, a precizat: „Elementele astea sunt, pe de o parte, un cod unic pentru fiecare cutie, care e scanat la momentul eliberării către pacient în farmacie şi un element de siguranţă împotriva deschiderii cutiei, ca să nu poată fi deschisă cutia fără să fie vizibilă deschiderea. Datele sunt cele care sunt şi acum în format lizibil pentru pacienţi, adică numărul de serie şi data expirării, dar în plus, conţin şi acest cod unic pentru fiecare cutie. Codul unic e atribuit de producător şi la nivelul fiecărui stat membru există o platformă informatică responsabilă cu verificarea prin scanare a acestor coduri la momentul eliberării către pacient”.

La o dezbatere publică pe această temă, distribuitorii de medicamente au prezentat mai multe propuneri – una dintre ele se referă la……………

Citește mai mult despre protejarea medicamentelor, AICI

- Articolul continua mai jos-

Vezi și 23 de manageri de spitale au fost sancționați de Ministerul Sănătății

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari