23 de manageri de spitale au fost sancționați de Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că peste 20 de manageri de spitale au fost sancționați în ultimele nouă luni. Cea mai drastică sancțiune a fost demiterea din funcție.

“Ne-am sesizat de 47 de ori în aceste nouă luni. Pentru fiecare lucru care e nelalocul lui, care ni s-a părut că se întâmplă. Am sancţionat 23 de manageri de spitale. Am finanţat peste 90 de spitale, cu bani din bugetul Ministerului Sănătăţii. Am rezolvat probleme punctuale”, a spus, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că cea mai drastică sancţiune aplicată pentru manageri este schimbarea din funcţie.

“Sunt sancţiuni în urma activităţii de control pentru nerespectarea anumitor reguli, nerespectarea procedurilor, protocoalelor. Sunt mai multe aspecte pe care le-am sesizat şi pe care le-am sancţionat. DSP-urile sancţionează mai ales pentru mizerie şi nerespectarea circuitelor”, a explicat Sorina Pintea.

- Articolul continua mai jos-

Ministrul Sănătăţii anunţă că va fi rectificat bugetul Casei Naţionale de Asigurări în Sănătate.

“Criza în sănătate înseamnă că nu putem aproviziona cu un anumit tip de medicament. La noi crizele sunt că nu putem tranfera un pacient. Că un pacient este lăsat să moară în faţa spitalului, asta înseamnă că nu ne-am făcut datorita. Nu e criză a sistemului, e o criză a personalului din sistem. Bugetul Casei Naţionale de Asigurări în Sănătate va fi rectificat, astfel încât să se asigure finanţarea serviciilor medicale până la sfârşitul anului”, a adăugat Sorina Pintea.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari