fbpx
Acasă Ştiri Medicale 3 din 10 români și-au pierdut toți dinții naturali

3 din 10 români și-au pierdut toți dinții naturali

3 din 10 români și-au pierdut toți dinții naturali, de trei ori mai mult față de media europeană. Pierderea unuia sau a mai multor dinți poate impacta semnificativ diferite aspecte legate de nivelul calității vieții și interacțiunea socială a persoanelor. Studii internaționale arată că înainte de efectuarea unui implant pacienții semnalează dificultăți de a mânca (78%), de a zâmbi sau a râde. Sunt stânjeniți în contexte sociale (53%). În plus, la nivelul Uniunii Europene, costurile cu tratamentele stomatologice se ridică la peste 79 de miliarde de euro anual.

Un studiu internațional, publicat de National Center for Biotechnology Information, U.S. National Library of Medicine, a evaluat calitatea vieții pacienților înainte și după efectuarea unui implant.

Una dintre cele mai importante concluzii ale studiului a arătat că după ce pacienții au beneficiat de un implant dentar, activitățile care presupun interacțiunea socială au fost puternic îmbunătățite. Activități legate de locul de muncă (îmbunătățire de 100%). Mersul la cumpărături sau întâlniri cu alte persoane (100%). Comunicarea cu prieteni sau familie (95%). Exercițiu fizic (93%). Dificultatea în momentul consumului de alimente a scăzut cu aproape 70% față de momentul pre-implant. Îmbunătățirea la nivelul vorbirii a fost de 73%. De asemenea, 95% dintre pacienți au fost mai încrezători să zâmbească în public, fără a resimți disconfort.

3 din 10 români și-au pierdut toți dinții naturali, de trei ori mai mult față de media europeană.

 Interesul românilor pentru tratamente digitale complexe este din ce în ce mai mare. Stomatologia digitală cunoaște o evoluție tot mai accelerată. Crește numărul pacienților români care solicită tratamente complexe și planuri complexe de tratament. Tot mai multe tehnologii sunt introduse pe piață. Acestea fac stomatologia mai ușoară, mai rapidă, mai performantă și mai plăcută pentru pacient”, potrivit dr. Oana Taban.

Articolul continua mai jos

Dr. Oana Taban atrage însă atenția asupra importanței alegerii unui implant de calitate și asupra riscurilor la care pacienții se supun atunci când aleg neinformat un furnizor sau o soluție de tratament.

Lipsa unui singur dinte poate să afecteze semnificativ atât sănătatea orală dar și sănătatea generală. De aceea, este important ca pacientul să aleagă în cunoștință de cauză specialistul în implantologie. Să se informeze asupra materialelor pe care acesta le folosește, pentru a elimina riscurile și complicațiile ce pot apărea după efectuarea unui implant dentar. Datorită tehnicilor moderne de tratament, ce permit montarea implantului dentar rapid, funcționalitatea lui este imediată”, spune dr. Alexandru Georgescu, medic primar implantologie dentară, Doctor în Științe Medicale, mentor Straumann în România.

Fără existența unui program de prevenție foarte bine conturat, costurile cu tratamentele stomatologice sunt mari atât pentru pacient, dar și pentru sistemul de sănătate. Studii realizate în Statele Unite arată că în cazul copiilor care merg la stomatolog în scop preventiv de la vârsta de un an, costurile cu intervențiile ulterioare sunt cu 40% mai mici pe o perioadă de cinci ani. Comparativ cu cei care au prima vizită preventivă după vârsta de un an.

Te poate interesa și:

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,929FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

dermofarm farmec
Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Imunitatea – definiție și rol. Când scade și cum o creștem?

Cu siguranță mulți dintre noi au început deja să ia diverse vitamine pentru a-și...

Cancerul colorectal – Simptome, factori de risc, tratament

Cancerul colorectal definitie - Cancerul colorectal sau cancerul de colon reprezintă apariția unor celule...

Cancerul de col uterin

Sistemul reproducător feminin este alcătuit din organe genitale interne și externe. Uterul împreună cu...

Boala Parkinson – Diagnostic, factori de risc, tratament, medicație

Boala Parkinson este o boală degenerativă ce survine în urma distrugerii lente și progresive...

Anemia hemolitică – cauze, diagnostic, tratament

Anemia Hemolitică cu anticorpi la cald reprezintă distrugerea extravasculară a eritrocitelor legate de anticorpi de tip IgG sau anticorpi de tip...

Boala varicoasă – Cauze, simptome, tratament

Sistemul venos al membrelor inferioare este format dintr-un sistem superficial - dispus imediat sub...