Un tânăr de 14 ani a dezvoltat o aplicație pentru pacienți internați în spitale

Un adolescent de 14, Alexandru Tălnaci din localitatea Oltenița, a creat o aplicație pentru pacienți internați în spitale.

Alexandru, cel mai tânăr participant la un concurs organizat de Universitatea Politehnică din București, a câștigat locul I cu această aplicație.

Concursul s-a desfășurat pe trei categorii, Smart Health, Smart Travel și Million Dollar Idea.

Alexandru Tălnaci a participat la prima categorie a proiectului, unde a obținut și premiul I. El a realizat o aplicație numită Smart Health Monitoring System, care presupune monitorizarea tuturor pacienților dintr-un spital. Creșterea siguranței acestora în situații de urgență.

- Articolul continua mai jos-

Cum funcționează această aplicație pentru pacienți?

Atunci când un pacient nou este internat, el va primi o brățară cu un cod QR care va fi încărcat în baza de date a spitalului cu datele lui. Un fel de mic istoric, nume și prenume, CNP, vărsta, alergii, tratamente recente și altele. Brățara are senzor de temperatură, senzor de puls care măsoară ritmul cardiac și chiar și un buton de panică în caz că se întâmplă ceva cu pacientul.

Potrivit lui Alexandru, acestă aplicație pentru pacienți poate face diferența dintre viață și moarte. Ea poate fi folosită pe tabletă, pc sau pe telefon. Medicul de gardă va putea să monitorizez totul foarte ușor. Va vedea exact și salonul unde se declanșează butonul de panică când ceva nu este în regulă.

Adolescentul Alexandru Tălnaci spune că această aplicație pentru pacienți a fost ideea sa proprie, nu a avut niciun profesor să-l ajute sau să-l inspire. Pasiunea lui pentru informatică a început la vârsta de 5 ani. Toate informațiile acumulate au fost culese în mare parte din tutoriale.

Te poate interesa și:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari