Cum ne menținem imunitatea crescută prin metode naturiste

O dată cu intrarea în sezonul virozelor, al gripelor și al altor afecțiuni respiratorii, devenim tot mai preocupați de cum ne menținem imunitatea crescută, pentru a reuși să facem față „asediului” acestor boli specifice anotimpurilor umede și reci.

cristina pavel 11Dna dr. Cristina Pavel, specialist în apifitoterapei, acupunctură, medicină de familie, cromoterapie și medicină cuantică, de la Centrul de Sănătate și Viață ARMONIA din București, ne spune de ce anume trebuie să ținem seama.

Cum ne menținem imunitatea – stil de viață corect

„Cel mai simplu ar fi să acționăm pentru menținerea și creșterea imunității prin abordarea unui stilul de viață sănătos”, este de pătere dr. Cristina Pavel. Cu alte cuvinte, să fim atenți la ce ne face bine, ce ne face rău, prin programul nostru zilnic. De exemplu, odihna, consumul de lichide, calitatea alimentelor.

„Din fericire, oamenii de la țară mai mult decât cei de la oraș au la dispoziție alimente ceva mai sănătoase, pentru că de multe ori în orașele mari nu ai siguranța că ceea ce cumperi nu e chimizat”, spune medicul, recomandând consumul de fructe și legume proaspete.

„Conțin vitamina C în cantitate suficientă, care este un foarte bun protector și este și un tratament bun pentru viroze”.

- Articolul continua mai jos-

Cum ne menținem imunitatea – supliment de vitamina C

Nu se recomandă antibiotice, spune dr. Cristina Pavel, „dar la primele manifestări de viroză se poate suplimenta cu vitamina C, din surse naturale sau medicamentoase, pe gură sau injectabile”.

Acesta este un bun mijloc de întărire a imunității organismului și a posibilității de a lupta cu agenții infecțioși. „Se pot lua suplimente medicamentoase, dar țin să amintesc că există anumite categorii de remedii, de plante. Aș aminti, din ce avem noi, din flora noastră – și se găsește din abundență în România – CĂTINA. Nu degeaba a fost ea numită ginsengul românesc, pentru că e o bogăție de vitamine, minerale și uleiuri. Conține și vitamina A, vitamina C și vitamina E, care sunt antioxidanți puternii și previn în general toate procesele de îmbătrânire, de degenerare a organismului”.

Cum ne menținem imunitatea – remedii de sezon

„Eu pledez pentru folosirea, în principal, a ceea ce avem în gospodăriile noastre, ceea ce crește în România”, spune dr. Cristina Pavel. „Dar dacă nu sunt suficiente, putem folosi și alte remedii, cum ar fi de exemplu ECHINACEEA, o plantă originară din America de Nord. Era folosită de populațiile de acolo pentru creșterea imunității. S-au făcut mai multe studii și în Europa, în prezent a ajuns să se cultive și la noi și sunt diverse preparate în piață. De obicei este inclusă echinaceea în tincturi, în capsule, în diverse forme de suplimente și o putem administra în cure de două sau de trei săptămâni, când știm că se apropie sezonul virozelor”.

SFATUL MEDICULUI – cum ne menținem imunitatea crescută

„Nu trebuie să așteptăm toamna ca să ne îngrijim să avem o imunitate crescută la boli. Vara, de exemplu, putem consuma fructe de pădure – și afinele, și coacăzele, tot ce găsim în zonele în care trăim. Consumul lor, în stare proaspătă sau uscată sau într-un amestec cu miere poate să ne ajute să prevenim îmbolnăvirile”

(dr. Cristina Pavel).

*) Afli mai multe informații interesante și utile pentru tine, din domeniul medical, dacă urmărești în fiecare zi de joi, de la ora 10,00 la ora 11,00, emisiunea „Vrem să știi” de la Radio România Antena Satelor, realizată de Claudia Ruse și Robina Cornaciu.

Vezi și Antibiotice pentru viroză? Complet greșit!

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari