Peste 8000 de candidați la examenul de rezidențiat

8.420 de candidati s-au inscris la admiterea in rezidentiat in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, anul acesta fiind scoase la concurs 4.357 de locuri.

Concursul de admitere va fi organizat duminica, 18 noiembrie, si urmeaza sa se desfasoare in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara, potrivit unui comunicat al UMF „Carol Davila”.

Pentru cele 4.357 de locuri scoase la concurs, la nivel national, s-au inscris 8.420 de candidati, aproximativ 40% – 3.251 de concurenti urmand sa sustina examenul in centrul universitar Bucuresti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti s-au inscris 2.404 candidati la Medicina, 604 – la Medicina dentara si 243 la Farmacie, mai transmite sursa citata.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Comparativ cu datele de anul trecut se inregistreaza o crestere semnificativa atat din punct de vedere al locurilor scoase la concurs, cat si al numarului de candidati inscrisi.

Astfel, pentru examenul de rezidentiat ce a avut loc in anul 2017, Ministerul Sanatatii a scos la concurs 3.524 de locuri, pentru care s-au inscris 6.817 candidati, dintre care 2.537 au sustinut concursul la Bucuresti.

„Anul acesta asistam la o crestere semnificativa atat in ceea ce priveste numarul locurilor scoase la concurs, cat si a numarului candidatilor inscrisi, fapt ce ne poate demonstra un interes crescut fata de resursa umana din sistemul medical romanesc si, totodata, pentru desavarsirea profesiei de medic. Am convingerea ca, si in 2018, absolventii nostri vor traversa, in numar cat mai mare, dar si cu medii ridicate, acest important examen din cariera lor profesionala, demonstrand, la fel ca generatiile anterioare, valoarea academica de necontestat in cei peste 161 de ani de existenta a Universitatii „Carol Davila”, a declarat academicianul Ioanel Sinescu, rector al UMF „Carol Davila” din Bucuresti, citat in comunicat.

Concursul se va derula sub forma de test-grila, cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, pe o durata de 4 ore. Dupa o pauza de 15 minute, va incepe corectura in sali, iar, pentru a depune contestatii, candidatii vor avea la dispozitie 24 de ore.

- Articolul continua mai jos-
- Articolul continua mai jos-
Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână