Asociația Pacientului Ars – un proiect pentru România

Reprezentanţii Asociaţiei Colectiv au hotărât să înfiinţeze în ţară Asociația Pacientului Ars, un ONG care să monitorizeze ce se întâmplă cu cazurile de arsuri grave, atât în momentul spitalizării, cât și în perioada de recuperare a bolnavilor.

Asociația Pacientului Ars – un proiect pentru România. Anunțul, scrie Antena Satelor care citează Rador, a fost făcut la conferința de presă provocată de decesul, în Belgia, al unui tânăr nemțean cu arsuri grave. Tânărul a suferit arsuri în explozia de săptămâna trecută din Piatra Neamţ și, în ciuda intervențiilor medicilor, a murit. El fusese transferat la un spital din Belgia, pentru că în ţară nu mai erau locuri libere.

Starea lui era gravă cu arsuri de gradul 3 pe aproape 75 la sută din suprafaţa corpului. Tânărul de 28 de ani a ajuns totodată în Belgia cu două bacterii contractate în ţară.

Vezi și Pacientul cu arsuri grave transferat în Belgia a murit

- Articolul continua mai jos-

Asociația Pacientului Ars – un proiect pentru România. Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi seară, într-o conferinţă de presă, că s-a făcut tot ce s-a putut în acest caz: „Alexandru nu a stat pe lista de aşteptare. Alexandru a fost transportat în Belgia în momentul în care medicii şi-au dat acordul. Am mai spus, am ţinut în permanenţă legătura cu un medic de acolo, îi trimiteam datele medicale ale lui Alexandru şi în momentul în care el a spus ‘da’, în acel moment Alexandru a fost urcat în avion. Starea lui era foarte gravă. Eu cred că, nu cred, sunt sigură că s-a făcut tot ce s-a putut. Din păcate el a avut arsuri pe o suprafaţă foarte mare a corpului, starea lui era destul de gravă”.

Asociația Pacientului Ars – un proiect pentru România. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat totodată că în 3-4 luni ar urma să funcţioneze o aplicaţie prin care să se ştie în timp real numărul de paturi disponibile în secţiile de terapie intensivă din spitalele de urgenţă din Bucureşti şi din centrele universitare: ……………….

Asociația Pacientului Ars – un proiect pentru România. Citește mai departe despre proiectele care vizează cazurile de pacienți cu arsuri grave, în România

Foto: Mediafax

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari