Dr Martin Andrei – Implantul mamar și rinoplastia (VIDEO)

Dr. Martin Andrei, chirurg plastician în cadrul Clinicii MediSpa a prezentat într-un interviu pentru Ziar Medical ultimele tendințe în ceea ce privește chirurgia plastică.

ZM – Ati adus in premiera in Romania conceptul de Medical Spa. Ce presupune acest concept?

Dr. Martin Andrei – În urmă cu aproximativ 10 ani am aflat despre acest concept. Este un concept foarte generos care include atât aspectul medical asociat cu știința, seriozitatea, inovația, siguranța, cât și aspectul de spa, relaxare, personalizare. Cred că acest concept umanizează serviciile medicale și face ca pacientul să se apropie mult mai mult de serviciile pe care noi le putem oferi. Servicii de înfrumusețare, servicii medicale complete, tratamente laser, injectabile, botox, inclusiv tratamente chirurgicale.

ZM – Care este diferența între chirurgia plastică și microchirurgia reconstructivă?

Dr. Martin Andrei – Microchirurgia reconstructivă este inclusă în specialitatea de chirurgie plastică. Sunt niște tehnici speciale prin care se pot acoperi anumite defecte, create în diverse zone ale corpului, prin transfer microchirurgical. Se folosesc tehnici de microchirurgie efectuate sub lupă sau sub microscop prin care se suturează vase, artere, vene și nervi.

- Articolul continua mai jos-
ZM – Reconstrucția sânului readuce normalitatea în viața femeilor care au suferit o mastectomie. Este această procedură populară printre femeile care au avut cancer?

Dr. Martin Andrei – Am început să mă ocup de resconstrucția mamară în anul 2002, atunci când am început doctoratul, având ca temă<< Reconstrucția mamară după intervențiile oncologice>> la Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță din Cluj. Pe atunci erau extrem de rare intervențiile și extrem de rare solicitările pe care le primeam. Astăzi, există foarte multe solicitări, în primul rând deoarece pacienții sunt mult mai informați. Au acces la informație peste tot. În același timp există și un efort din partea statului care astăzi suportă o parte din costurile reconstrucției mamare.

ZM – Care sunt cele mai solicitate intervenții în chirurgia plastică?

Dr. Martin Andrei – În ceea ce privește chirurgia estetică, cele mai solicitate sunt implantul mamar și rinoplastia, urmate de lipoaspirații. Astăzi există un trend semnificativ crescător pentru proceduri minim invazive, non-chirurgicale, cum sunt injecțiile cu acid hialuronic, tratamente laser, sau botox. Solicitările pentru aceste porceduri au crescut în ultimii cinci ani de aproape 13 ori.

ZM – Poate cea mai mare problemă a femeilor sunt ridurile. Cum le putem ascunde?

Dr. Martin Andrei – Există nenumărate proceduri prin care putem să atenuăm ridurile. Cea mai populară procedură sunt injecțiile cu toxină botulinică, așa numitul botox. Aceasta rezolvă ridurile dinamice, adică ridurile care apar odată cu mișcările musculaturii faciale. În același timp există și riduri statice, riduri care sunt vizibile în repaos. Acestea pot fi corectate fie cu acid hialuronic, fie prin tratamente laser, fie prin combinații între aceste tratamente. Fie prin alte metode, folosind aparate și tehnologii noi care se bazează pe transferul de energie, de căldură la nivelul țesuturilor, stimulează neocolageneza adică stimulează sinteza de colagen propriu, făcând astfel posibilă estomparea ridurilor de la nivelul feței.

ZM – Chirurgia plastică se adresează și bărbaților. Ce proceduri sunt solicitate de aceștia?

Dr. Martin Andrei – Dacă ne gândim la proceduri chirurgicale, probabil că cea mai solicitată ar fi lipoaspirația și apoi rinoplastia și chirurgia urechilor. Dacă ne referim la proceduri nechirurgicale, de medicină estetică ar fi injecțiile cu toxină botulinică, tratamentele laser și tratamentele cu acid hialuronic.

ZM – Comparativ cu țările Europei de Vest, unde se situează România în ceea ce privește chirurgia plastică?

Dr. Martin Andrei – Eu cred că se situează la un nivel foarte ridicat. Avem nenumărați medici care prezintă lucrări și își prezintă experiența în străinătate. Cred că nivelul chirurgiei estetice și a medicinei estetice este foarte ridicat. Și adresabilitatea în țara noastră este una ridicată. Există multe clinici care oferă servicii la un standard înalt. Inclusiv noi la clinica MediSpa am participat și am prezentat experiența noastră la un congres în luna septembrie la Barcelona. E un congres ce se desfășoară pe toate cele cinci contintente. În secțiunea europeană, România a avut o oră dedicată și am putut să ne prezintăm lucrările și activitatea. Am fost foarte apreciați motiv pentru care am fost invitați să participăm și în anul următor.

Te poate interesa și:

- Articolul continua mai jos-

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari