Spitalul Grigore Alexandrescu, dotat cu echipamente pentru prematuri

Spitalul Grigore Alexandrescu a fost dotat cu un incubator și două monitoare, echipamente medicale ce se ridică la suma de 34.400 de Euro. De acum, mai mulți bebeluși vor avea o șansă în plus la supraviețuire.

„Este a treia dotare pe care o facem Secţiei de neonatologie, are o valoare de 34.400 de euro. Spitalul de urgenţă pentru copii ‘Grigore Alexandrescu’ primeşte anual aproape 180 de cazuri grele de la maternităţi din Bucureşti sau din judeţele de lângă Bucureşti şi chiar din Ardeal. Cazuri foarte grele de malformaţii, afecţiuni severe medico – chirurgicale sau patologii complexe. E un număr mare de cazuri şi, din păcate, dotarea este limitată şi veche. În sensul că sunt cinci incubatoare, dar două au vechime de peste 10 ani; sunt şase ventilatoare, dar trei au vechime de peste 18 ani. Echipamentele funcţionează continuu”, a declarat preşedintele executiv Salvaţi Copiii, Gabriela Alexandrescu, potrivit AGERPRES.

Spitalul Grigore Alexandrescu are doar 5 incubatoare. 2 dintre ele sunt vechi de mai bine de un deceniu și nu fac față numărului de bebeluși născuți prematur. Astfel, o mare parte dintre ei pierd lupta cu viața.

„Noi avem zece paturi, în care primim cazuri deosebite complexe medico-chirurgicale. Am avut recent un pacient de la Satu Mare, dar şi de la Brăila, Galaţi, Constanţa. Cazurile sunt complexe. Ele vin pentru o patologie chirurgicală digestivă, respiratorie, chiar şi cerebrală. Această dotare modernă este absolut necesară pentru Spitalul Grigore Alexandrescu. Pe lângă un personal calificat, trebuie să ai şi o aparatură de ultimă generaţie cu care să asiguri aceste îngrijiri specifice, pre şi post chirurgicale, pentru aceste cazuri. Cam trei sferturi dintre pacienţii noştri sunt şi prematuri. Pe lângă aceste îngrijiri de monitorizare, suport ventilator, trebuie să le asigurăm şi îngrijirile specifice prematurului. Să le oferim incubatoare performante, monitorizare de funcţii vitale. În acest fel să reuşim să vindecăm şi să creştem cât mai mulţi din copiii care au nevoie de ajutorul nostru”, a explicat şefa Secţiei de terapie intensivă nou-născuţi, de la Spitalul Grigore Alexandrescu, dr. Ana Maria Brădeanu.

Dotarea are loc în al şaptelea an al campaniei de reducere a mortalităţii infantile. Salvaţi Copiii dotează cu 122 de echipamente medicale 38 de maternităţi. Astfel, până la sfârşitul anului 2018, bilanţul programului va cuprinde 88 de maternităţi dotate cu 515 echipamente pentru salvarea a 42.000 de prematuri.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari