Florin Busuioc – infarct pe scenă. Medicii craioveni i-au salvat viața (UPDATE)

Florin Busuioc – infarct pe scenă. Actorul a făcut stop cardiac marți seara (6 noiembrie 2018), la Craiova, în timpul unui spectacol. Actorul a început să se simtă rău, chiar când era pe scena Filarmonicii din Bănie.

Ambulanța a ajuns la fața locului de urgență, iar actorul și prezentatorul TV – cunoscut și sub numele de „Busu” de la ProTv – a fost resuscitat de echipajul SMURD și a fost stabilizat.

Florin Busuioc – infarct pe scenă. Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Craiova au efectuat o operaţie minim invazivă, pentru montarea unui stent. Florin Busuioc se află acum în afara oricărui pericol.

„A suferit din păcate un stop cardiac. A fost resuscitat de echipajul SMURD, dus la spitalul din Craiova şi acolo este sub tratament acum. Încă starea sa este gravă”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat pentru AGERPRES.

- Articolul continua mai jos-

Florin Busuioc – infarct pe scenă. Medicii de la Craiova au încercat să îl trimită de urgență la București, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza condițiilor meteo defavorabile.

Raed Arafat a încercat să găsească în timp util un elicopter medical, în condițiile în care un singur medic din Craiova ar fi putut să realizeze operația de care avea nevoie artistul.

Din păcate, elicopterul nu a putut fi găsit; din fericire, medicul a ajuns la timp la spitalul craiovean.

Citește și CUM POȚI AFLA DINTR-O SIMPLĂ ANALIZĂ DE SÂNGE DACĂ E POSIBIL SĂ AI UN INFARCT

Florin Busuioc – infarct pe scenă.  Minutele și orele de după incidentul petrecut pe scena filarmonicii doljene au fost dificile pentru actor. După primul stop cardiac, în urma căruia a fost resuscitat, actorul a mai suferit încă două.

Actrița Adelaida Zamfira, care joacă alături de el în piesă, a declarat că, asemeni celorlați colegi, e în stare de șoc. În primele ore de după infarct, veștile primite de la medici erau îngrijorătoare: „Acum nu putem decât să ne rugăm pentru el”, a declarat actrița pentru Libertatea.

- Articolul continua mai jos-

Citește și ADEVĂRUL ÎNFIORĂTOR DESPRE DECESUL PRIN INFARCT MIOCARDIC, ÎN ROMÂNIA

Florin Busuioc – infarct pe scenă.  Potrivit unor surse medicale, scrie MagnaNews.Ro, șeful Secției de Cardiologie și-a închis telefonul, fiind chemat de acasă un medic tânăr, Paul Trașcă, pentru a-i pune stenturi actorului. Sursele medicale mai spun că starea lui nu permitea transportul la București.

„Confirm faptul că Florin Busuioc a suferit un infarct. Nu știu exact în ce stare mai e, dar știu că a fost resuscitat și că starea lui nu e una bună. Voi reveni cu detalii ulterior”, transmitea la miezul nopții purtătorul de cuvânt al unității spitalicești, Cristina Geormăneanu.

Dr. Călin Homorodeanu despre ce este un infarct miocardic

Update 1. Florin Busuioc – infarct pe scenă. Medicul care l-a operat pe Florin Busuioc, Paul Trașcă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că actorul a ajuns în stare foarte gravă la spital, unde a mai suferit încă 3 stopuri cardiace. Acesta a confirmat că șeful secției avea telefonul închis, deși spune că nu avea neapărat nevoie de acord.

„Da, este adevărat că șeful șecției de cadiologie avea telefonul închis. Nu aveam neapărat nevoie de acordul lui. Era o chestiune formală. Florin Busuioc a suferit un infarct, era undeva la Filarmonica din Craiova, din câte am înțeles. Era la un spectacol. A suferit un infarct, urmat de un stop cardiac, a fost resuscitat destul de repede de colegii de la Urgențe, i-a fost administrat un tratament trombolitic. A fost adus în departamentul de urgență al spitalului din Craiova. Aici a făcut încă trei stopuri cardiace, care s-au resuscitat, s-a pus problema transportului la București, dar din păcate, condițiile atmosferice nu au permis zborul cu elicopterul pentru că era ceață. Starea hemo-dinamică era una foarte gravă. Era un șoc cardiogen, tensiune 6, era intubat, ventilat mecanic”, a declarat doctorul Paul Trașcă, pentru MEDIAFAX.

-Articolul continua mai jos-

Florin Busuioc – infarct pe scenă.  Doctorul spune că a fost chemat de acasă și a fugit repede la spital, neexistând personal pentru permanența în aczul acestor intervenții.

„Noi am fost contactați de către managerul spitalului, de ministrul Sănătății. Am venit de acasă, pe la ora 23, că din păcate noi nu asigurăm program de infarct acut, că nu avem personalul necesar. S-au mai pus stenturi la noi, dar la pacienți cronici sau și la acuți, la alt tip de infarct, care mai poate să aștepte. Eu sunt singurul care are competență, mă mai ajută un coleg rezident, este încă o colegă Emilia Goanță, care mă mai ajută cu altfel de proceduri. Adică n-avem echipă mare să asigure”, a mai spus doctorul Paul Trașcă.
Întrebat despre starea lui Florin Busuioc după operație, medicul a declarat că actorul este stabil din punct de vedere cardiologic, iar totul depinde acum de recuperarea neurologică.

Florin Busuioc – infarct pe scenă.  „A fost o mobilizare generală, zeci de oameni participanți la această operație, toată cardiologia, tot serviciul, în afară de șeful de secție. Tot Serviciul de la Urgență, la ATI. S-a montat stentul. Rezultatul angiografic este unul foarte bun. Din păcate a stat foarte mult în stop cardiac, iar acum totul depinde de recuperarea neurologică. Cordul este stabil. Nu aș putea să vă spun cât timp a stat în stop. Ei spun că a ajuns destul de repede La UPU și chiar înainte au fost date indicații prin telefon”, a mai spus medicul.

Surse medicale au declarat că deși a fost inaugurat recent un corp de clădire unde funcționează Cardiologia Intervențională la Craiova, lucrurile se desfășoară destul de lent și fără personal de specialitate, din cauza mentalităților învechite și a refuzului unora dintre medicii vechi din sistem să își asume responsabilitatea unei intervenții de amploare, cum a fost cazul lui Florin Busuioc.

Florin Busuioc – infarct pe scenă.  Potrivit surselor citate, actorul a fost stabilizat în UPU, iar în acest timp s-au chemat de acasă singurii chirurgi care fac cardiologie intervențională la Craiova, meduciul specialist Paul Trașcă și doctorul rezident Eugen Țieranu, echipa fiind mobilizată de urgență la spital.

Cei doi l-au operat pe Florin Busuioc și i-au montat un stent, aceasta fiind prima intervenție de acest fel făcută la Craiova, până acum, pentru astfel de intervenții, pacientul fiind trimis la București cu un elicopter.

Update 2 Florin Busuioc – infarct pe scenă.  Actorul Florin Busuioc, care se afla internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova în urma unui infarct suferit marţi în timpul unui spectacol, va fi transferat la Institutul ‘C.C. Iliescu’ din Bucureşti, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al unităţii medicale din Craiova, Cristina Geormăneanu.

„Tocmai acum a decolat elicopterul SMURD Craiova cu pacientul către Institutul ‘C.C. Iliescu’ din Bucureşti, institut care de altfel a dat avizul pozitiv pentru transfer, în cursul nopţii precedente, însă condiţiile meteo nefavorabile au făcut imposibilă transferarea lui pe cale aeriană”, a spus Cristina Geormăneanu.

Ea a precizat că pacientul este în stare gravă, dar este stabil şi va continua tratamentul la Institutul ‘C.C. Iliescu’. Elicopterul SMURD Craiova aterizează într-o oră la Detaşamentul de Pompieri Morarilor, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Florin Busuioc – infarct pe scenă.  Actorul Florin Busuioc a fost operat în cursul nopţii de marţi spre miercuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova.

SFATUL MEDICULUI – Dr. Carmen Nonn despre hepatoprotectie și hepatoregenerare naturală

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari