10 simptome incipiente al bolii Alzheimer

Pierderea memoriei care perturbă viața de zi cu zi poate fi un simptom al bolii Alzheimer. Alzheimer este o boala a creierului care cauzeaza un declin lent a memoriei, a gândirii și a abilităților. Există 10 semne și simptome de avertizare, anuță Asociația americana pentru Alzheimer. Dacă observați oricare dintre ele, nu le ignorați. Programați o întâlnire cu medicul dumneavoastră!

  1. Pierderea de memorie care perturbă viața de zi cu zi

Una dintre cele mai frecvente semne ale bolii Alzheimer, mai ales în stadiul incipient, este uitarea informațiilor recent învățate. Bolnavii de Alzheimer uită date sau evenimente importante și au nevoie să li se spună aceleași informațiii iar și iar. Au nevoie de ajutorul membrilor familiei pentru lucruri de care obișnuiau să se ocupe singuri.

2. Provocări în planificarea sau rezolvarea problemelor

Unele persoane bolnave de Alzheimer pot experimenta schimbări în capacitatea lor de a dezvolta și a urma un plan, sau de a lucra cu numere. Un al simptom al bolii Alzheimer este apariția problemelor în a ține evidența facturilor lunare. Pot apărea dificultăți de concentrare și le va lua mai mult timp să facă unele lucruri pe care la faceau mai ușor anterior.

3. Dificultăți în finalizarea unor sarcini, acasă sau la muncă

Persoanele cu Alzheimer întâmpină dificultăți în finalizarea sarcinilor de zi cu zi. Uneori, aceste persoane întâmpină dificultăți să ajungă cu mașina într-un loc familiar, să realizeze un buget la serviciu sau să își amintească regulile jocului preferat.

- Articolul continua mai jos-

4. Confuzie în ceea ce privește timpul sau locul în care se află

Persoanele cu Alzheimer nu pot urmări date, anotimpuri, sau trecerea timpului. Apar dificultăți în a înțelege ceva ce nu se întâmpă imediat. Un simptom al bolii Alzheimer sunt momentele în care persoanele uită unde sunt sau cum au ajuns acolo.

5. Nu mai înțeleg imaginile sau relațiile spațiale

Pentru unele persoane, problemele cu vederea sunt un semn al bolii Alzheimer. Apar dificultăți la citire, estimarea distanței, determinarea unei culori. Apar astfel probleme cu șofatul.

6. Nu își găsesc cuvintele când vorbesc sau scriu

Persoanele care suferă de Alzheimer au probleme în a urmări sau a participa la o conversație. Aceștia se pot opri în mijlocul unei conversații fără să știe cum să continue, sau pot să se repete. Aceștia au probleme cu vocabularul, cu găsirea cuvintelor sau vor folosi denumiri greșite pentru obiecte.

7. Schimbă locul obiectelor și apoi nu le mai găsesc

O persoana cu boala Alzheimer poate pune lucrurile în locuri neobișnuite. Aceștia pierd lucruri și nu mai sunt capabili să le regăsească. Uneori îi acuză pe ceilalți de furt. Aceste situații apar tot mai frecvent odată cu tecerea timpului.

8. Decizii iresponsabile

Un simptom al bolii Alzheimer este gestionarea prost situațiile care implică bani. De asemenea, vor acordă o atenție mai mică felului cum sunt îmbrăcați sau cât sunt de curați.

9. Sustragere de la activitățile sociale

Persoanele cu Alzheimer nu vor mai participa la activități sociale, proiecte sau activități sportive.

- Articolul continua mai jos-

10. Schimbări de dispoziție și personalitate

Starea de spirit și personalitățile persoanelor cu Alzheimer se pot schimba. Ele pot deveni confuzi, suspicioși, deprimați, fricoși sau anxioși.

Citește și:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari