fbpx
Acasă Ştiri Medicale Vaccinul antigripal este vital pentru persoanele care suferă de diabet

Vaccinul antigripal este vital pentru persoanele care suferă de diabet

Persoanele care suferă de diabet trebuie să aibă vaccinurile la zi, deoarece boli precum gripa, pot să cauzeze complicații foarte serioase.

A început sezonul de gripă, iar oamenii se gândesc dacă e bine sau nu să se vaccineze. Pentru persoanele care suferă de diabet, aceasta este o întrebare vitală. Cei care suferă de diabet de tip 1 sau 2, prezintă un risc crescut să contracteze virusuri de sezon, cum ar fi gripa, și să ajungă să fie spitalizați.

Pentru cei care se luptă cu obezitatea, așa cum sunt multe persoane care suferă de diabet, infecțiile respiratorii sau gripa sunt și mai periculoase.

Articolul continua mai jos

Orice afecțiune respiratorie are efecte mult mai grave asupra persoanelor obeze, care ar putea avea comorbidități, cum ar fi sindromul de apnee în somn sau sindromul Obezitate-hipo ventilație.

The American Association of Diabetes Educators subliniază faptul că, indiferent cât de bine este gestionat diabetul, fiecare persoană eligibilă cu diabet zaharat ar trebui sa fie vaccinată.

„Persoanele cu diabet pot prezenta un risc mai mare de a face anumite boli. De asemenea, și complicații grave ale unor boli care ar putea fi prevenite prin vaccinuri”, a spus Evzosteran Sisson, profesor asociat la Universitatea Virginia Commonwealth.

De ce persoanele care suferă de diabet sunt supuse unui risc mai mare de îmbolnăvire?

Deoarece diabetul zaharat de tip 1 este o boală autoimună, sistemul imunitar a fost deja compromis, iar capacitatea organismului de a lupta cu succes împotriva unui virus este mult mai scăzută.

„Persoanele cu diabet zaharat de tip I au sisteme imunitare, care sunt mai puțin vigilente decât la oamenii normali“, spune Dr. Len Horowitz, un specialist pulmonar de la Spitalul Lenox Hill din New York City.

„Riscul apariției infecției, fie virale sau bacteriene, este bine cunoscut“, explica Horovitz. „In plus, hiperglicemia [în tip 1 sau diabet zaharat tip 2] promovează infecția“

O persoana cu diabet zaharat de tip 1, care este în pericol de a avea gripă, ar trebui să monitorizeze nivelul zahărului din sânge cu vigiliență suplimentară.

Persoanele cu diabet tip 1 si diabet zaharat tip 2 sunt, de asemenea, de doua ori mai susceptibile de a muri de o complicație legată de gripă.

De ce este sunt importante vaccinurile?

Aproximativ 80.000 de oameni mor în fiecare an de gripa, inclusiv copii sănătoși.

Obținerea vaccinul antigripal și alte vaccinuri cum ar fi DTP (pentru tetanos, difterie si tuse convulsivă), nu numai că te protejează, dar îi protejează și pe cei care nu pot să se vaccineze, cum ar fi copiii sub 6 luni, și persoanele cu alergii severe la ingredientele vaccinului.

Iată ce vaccinuri le recomandă diabeticilor specialiștii AAD:

  • Vaccinul gripal – Un vaccin antigripal este cel mai bun mod unic de a proteja împotriva gripei sezoniere. Pentru persoanele cu diabet zaharat, complicațiile gripei pot include creșterea nivelului zahărului din sânge, pneumonie, bronșită, infecții sinusale și infecții ale urechii.
  • Vaccinul DiTePer protejează împotriva a trei boli cauzate de bacterii: tetanos, difterie și tuse convulsivă
  • Vaccinul contra zoster și varicela
  • Vaccinul pneumococic. Riscul de deces din cauza infecțiilor pneumococice, care pot include infecții ale plămânilor, sângelui, urechii și mucoasei creierului și a măduvei spinării, este astfel ridicat.
  • Vaccinul împotriva hepatitei B. Hepatita B poate fi răspândită prin intermediul dispozitivelor de măsurare a glucozei din sânge, astfel că este foarte important ca aceste persoane să se vaccineze.

Care este preţul unui vaccin antigripal

În funcţie de compania producătoare şi farmaciile de unde îl achiziţionaţi preţul unui vaccin antigripal poate fi între 20 şi 56 lei. Vaccinul antigripal se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală.

Te poate interesa și:

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,918FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Totul despre somn – Tulburări ale somnului

Totul despre somn - Somnul reprezintă o stare fiziologică de limitare a conștiinței. Conștiința...

Oboseala și ganglionul subaxial. Află ce legătură există între ele

Oboseala și ganglionul subaxial - ce legătură există între ele? Simțiți uneori o ușoară...

Boala celiacă (Intoleranţa la gluten) – riscuri, diagnostic, tratament

Boala celiacă este una dintre cele mai frecvente afecţiuni digestive cronice, afectând aproximativ 1%...

Infecția cu Clostridium difficile – Simptome, complicatii, tratament

Infecția cu Clostridium difficile (bacterie sporulată ce produce toxine) se manifestă prin diaree acută...

Ciroza hepatică și alte boli avansate ale ficatului – simptome, diagnostic și tratament

Ciroza hepatică este o definiție histologică, în general, dar este bine cunoscută de toată...

Prof. Dr. Andrada Seicean, IRGH Cluj, despre tratamentul pancreatitei acute și cancerul pancreatic

Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor, din Cluj Napoca, se...