Imunoglobulina subcutanată, disponibilă în premieră în România

Imunoglobulina subcutanată, pe care pacienții și-o pot administra singuri, a fost administrată în premieră la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului din București.

Medicul Alexis Cochino anunță că primele patru doze sunt administrate în spital pentru ca pacienții să învețe procedura. Ulterior, aceștia pot să își administreze tratamentul acasă, fiind astfel scutiți de drumul la spital.

„Ulterior, pacienții cu imunodeficiență vor putea sa își administreze la domiciliu tratamentul, evitând riscul infecțiilor spitalicești și pierderea de zile de școală /muncă. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest pas spre normalitate!”, scrie medicul Alexis Cochino.

În 2017, România s-a confruntat cu o criză de imunoglobulină. A fost nevoie să apeleze la alte țări europene pentru a asigura stocul de imunoglobulină necesar.

- Articolul continua mai jos-

Discontinuitățile în aprovizionarea cu imunoglobulină au fost generate de retragerea de pe piață a producătorilor care asigurau peste 80% din necesar.

Criza de imunoglobulină pe piața din România a afectat pacienții diagnosticați cu imunodeficiențe primare, boli auto-imune, boli neurologice etc.

Citește și:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari