Heliport la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Un heliport ar putea funcționa din primăvara anului viitor la Spitalul Universitar de Urgență București, potrivit managerului Spitalului, dr. Adriana Nica.

„Un heliport care va avea toate avizele şi aprobările necesare pentru zborurile de zi şi de noapte. Am preluat acest proiect îngropat şi îl ducem la bun sfârşit. Noi sperăm ca din primăvara anului viitor să fie funcţional”, a precizat Nica.

Fostul heliport al Spitalului Universitar a fost transformat în parcare, astfel că noul heliport va avea un alt amplasament. Vechiul heliport era amenajat prea aproape de stradă, astfel încât noua locație va fi aleasă astfel încât să nu îi deranjeze pe cetățenii din zonă.

„Actualul heliport al spitalului – sau transformarea lui într-o parcare – nu s-a făcut în anul 2017 şi 2018. Cel nou nu va fi acolo, va fi într-un alt loc”, a mai spus ea.

- Articolul continua mai jos-

Heliportul va fi amenajat pe un spațiu supraînălțat. Se evită astfel situația de la vechiul heliport, când era necesară oprirea circulației între semafoarele de la Podul Eroilor și Podul Cotroceni timp de 10 minute, pe ambele sensuri.

Un alt proiect al Spitalului Universitar de Urgență, pe lângă heliport, este realizarea unui transplant medular.

„În acest an, pe lângă asigurarea condiţiilor decente de îngrijire a bolnavilor, am făcut eforturi pentru a deschide spaţii noi de spitalizare şi am creat un centru integrat pentru sănătatea sânului. Totodată, vă reamintesc că ne-am acreditat ca centru de transplant medular, graţie şi implicării Ministerului Sănătăţii. În cel mai scurt timp vom face primul transplant medular la Spitalul Universitar. De asemenea, procesul de modernizare şi dotare cu tehnologie de înaltă performanţă a staţiei centrale de sterilizare este aproape finalizat. Va fi cea mai modernă unitate de sterilizare din toată Europa de Sud Est”, a spus Dr. Adriana Nica.

Te poate interesa și:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari