Acupunctura lichidă regenerează organismul

Acupunctura lichidă este un termen relativ nou în medicina alternativă și, oarecum, contrariant, pentru cei care își imaginează că „acupunctura” presupune obligatoriu folosirea acelor.

Dr. Codruț Țuțu, specialist în acupunctură și fitoterapie, ne explică, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Ziar Medical, în ce constă, de fapt, această procedură terapeutică, în ce boli este recomandată și, mai ales, ce e cu… acelea astea… lichide.

Ziar Medical – Domnule doctor, vom vorbi astăzi despre o terapie mai puțin obișnuită, al cărei nume este, poate, derutant, și așteptăm de la dv. mai multe detalii. Ce înseamnă „acupunctura lichidă”?

Dr. Codruț Țuțu – Ca să definim pe scurt această metodă de tratament, trebuie să spunem că: acupunctura lichidă este o terapie în care se folosesc tincturi speciale, care se administrează pacientului după o schemă precisă și care, o dată înghițite, vor acționa asupra acelorași meridiane energetice ca și acupunctura clasică. Rezultatul este, înainte de toate, o echilibrare energetică a organismului și asta înseamnă ameliorarea sau vindecarea unor boli.

- Articolul continua mai jos-

Ziar Medical – Știu că, în terapia clasică prin acupunctură, dv. folosiți de asemenea tincturi din plante. E vreo diferență, deci, între tratamentul clasic și acupunctura lichidă?

Dr. Codruț Țuțu – Sigur că este, iar prima dintre ele este chiar aceasta: în ciuda numelui ei, acupunctura lichidă nu se folosește de ace clasice de acupunctură. De fapt, nu folosește niciun fel de ace… fizice. Ea apelează doar la acele remedii din plante, care au fost puse la macerat în apă terapeutică, după o rețetă foarte precisă. Sunt produse bio-informaționale și, capabile să acționeze asupra celor 12 meridiane pereche și asupra celor individuale.

În funcție de rețeta folosită, aceste tincturi, aceste lichide acționează asupra unuia sau a mai multor organe, asupra uneia sau a mai multor funcții. Este știut că în sarcina fiecărui meridian energetic – din cele 12 despre care aminteam – cade grija câte unui organ fizic. De altfel, meridianele chiar au fost numite după organul pe care îl controlează, fapt pentru care avem meridianul-inimă, meridianul-ficat, meridianul-rinichi.

Ziar Medical – Deci, trebuie să înțelegem astfel: fiecare organ are un câmp energetic, străbătut de un meridian, iar fiecare tinctură are bio-informația necesară să echilibreze energia unui meridian și, prin asta, să vindece sau să amelioreze starea organului corespondent.

Dr. Codruț Țuțu – În mare, despre asta este vorba. Stimulând meridianele energetice, obținem regenerarea fizică și psihică a pacientului și ameliorarea ori vindecarea diverselor boli provocate de dezechilibrul energetic. Acupunctura lichidă este, însă, doar parte a unui complex de terapii care ar trebui să aibă ca finalitate regenerarea organismului și menținerea stării de sănătate optime.

Citește și Acupunctura? Sănătate în vârf de ac! Află tot ce trebuie să știi

- Articolul continua mai jos-

Ziar Medical – Putem spune că acupunctura lichidă – care utilizează acele tincturi, acele extracte hidroalcoolice din plante medicinale – este un alt nume pentru fitoterapie?

Dr. Codruț Țuțu – În fitoterapie plantele sunt utilizate și sub alte forme decât extracte hidroalcoolice. Mai avem ceaiurile, decocturile, cataplasmele etc. Cred că acupunctura lichidă o putem înțelege prin comparația directă cu acupunctura.. obișnuită.

Ziar Medical – Puteți detalia?

Dr. Codruț Țuțu – Acupunctura tradițională se realizează prin inserția acelor speciale în punctele de acupunctură disfuncționale, pentru restabilirea fluxului de energie în sistemul de meridiane şi tratarea blocajelor existente. Expresia acupunctura lichidă sugerează acţiunea pe care o au preparatele din plante asupra organismului, referindu-se la modalitatea prin care acestea intervin în interiorul organismului pentru echilibrarea circuitului energetic la nivelul meridianelor şi al centrilor energetici ai fiecărui organ. Pentru a completa rezultatele obţinute prin acupunctura tradiţională trebuie administrate pe cale internă aceste preparate care acţionează la nivelul meridianelor energetice, dar şi în profunzimea ţesuturilor, pentru regenerarea acestora şi refacerea structurii organelor bolnave, pentru detoxificarea şi purificarea organismului, plus armonizarea activităţii organice. Terapia prin extracte din plante poate fi urmată independent de tratamentul cu acupunctură tradiţională. Practic, acupunctura tradiţională amplifică efectele substanţelor curative şi bioinformaţionale din extractele din plante şi accelerează procesul de vindecare şi de echilibrare energetică.

Ziar Medical – E vorba de știință la mijloc sau de… filosofie?

Dr. Codruț Țuțu – Și una, și alta. Ştiinţa modernă a demonstrat că afecţiunile cronice îşi au originea într-un dezechilibru al scheletului energetic, descris în tratatele de medicină ale popoarelor orientale. În medicina tradiţională chineză, organismul omului este considerat ca fiind un microcosmos ce necesită un echilibru al energiilor primare, astfel încât corpul energetic să fie echilibrat şi la nivel organic să fie prezentă starea de homeostazie. Acupunctura lichidă acţionează în acest sens prin echilibrarea focarelor energetice şi pentru armonizarea ciclului celor cinci elemente primordiale: pământ, metal, lemn, foc şi apă.

-Articolul continua mai jos-

Ziar Medical – Care sunt afecțiunile care pot fi tratate cu succes folosind acupunctura lichidă?

Dr. Codruț Țuțu – Terapia are o eficienţă sporită în dizolvarea şi eliminarea calculilor din organism sau a calcifierilor localizate la nivelul fiecărui organ, dar şi pentru eliminarea calcifierilor sau a ciocurilor prezente în afecţiunile vertebrale. Prin acupunctură lichidă se regenerează şi se rehidratează discurile intervertebrale în cazul unor afecţiuni precum: discopatia sau hernia de disc, se regenerează şi reface structura osteoarticulară în afecţiunile sistemului osteoarticular, poate trata tulburările neuroendocrine, care constituie fondul multor afecţiuni, reglează activitatea metabolică şi tratează afecţiunile hepatice. Acupunctura lichidă este eficientă şi în tratarea tumorilor benigne sau maligne, a afecţiunilor mamare, a atrofiilor cerebrale, a afecţiunilor sistemului nervos, în recuperarea post-AVC şi multe alte afecţiuni.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari