Proiect pentru tinerii bolnavi de cancer ce doresc să își prezerve fertilitatea

Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), derulează priectul „Newborn – Oncofertilitate”. Tinerii diagnosticați cu cancer vor fi susținuți financiar pentru a-și prezerva fertilitatea înaintea demarării tratamentelor oncologice.

Proiectul se va derula în perioada 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2020, în Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu”.

Proiectul reprezintă soluţia pentru a prezerva fertilitatea fiecărui pacient, femeie sau bărbat diagnosticat cu cancer.

Se va realiza prelevarea şi crioconservarea spermei şi ovocitelor pentru o perioadă de 5 ani. NUumărul aproximativ de beneficiari este de 138 de femei şi 175 de bărbaţi.

Proiectul „Newborn – Oncofertilitate” îşi propune creşterea calităţii vieţii după tratamentele oncologice. Tinerii diagnosticaţi cu cancer să aibă posibilitatea de a-şi prezerva fertilitatea. Opţiunea de a prezerva fertilitatea pacienţilor înainte de începerea tratamentului oferă speranţă, în momentul diagnosticării, pentru viitoarele familii. În funcţie de forma de cancer şi de vârsta pacientului, se poate opta pentru crioconservarea spermei, ţesutului testicular, ovocitelor, ţesutului ovarian. Proiectul se va derula prin Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu”.

- Articolul continua mai jos-

Criteriile de eligibilitate sunt: vârsta la femei care să fie mai mică de 35 de ani iar la bărbaţi mai mică de 45 de ani. Domiciliul stabil în Bucureşti sau viza de reşedinţă în Bucureşti al solicitantei/solicitantului, dobândită cu cel puţin 6 luni înainte de începerea proiectului. Indicaţia privind prelevarea şi crioconservarea spermei/ovocitelor de la medicul specialist oncolog/ hematolog/ ginecolog/ urolog/ chirurg.

Te poate interesa și:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari