O asistentă din Zimnicea se zbate între viață și moarte după ce a făcut accident vascular la ieșirea din gardă. O colegă a acestei a scris pe o rețea de socializare că se muncește până la epuizare.
Marinela Tănase lucrează de mai mult timp la Serviciul de Ambulanță și susține că suprasolicitarea este principala „dramă” a celor care își desfășoară activitatea în unitățile spitalicești.
Privim cum se fac nedreptăți și cum suntem neînteleși si solicitati maxim în timpul gărzilor. Pentru că suntem puțini, pentru că cei care-ar trebui sa ne înțeleagă nu ne iau în seamă. Privim și tăcem. Până când și cu ce preț? Și-uite așa asistăm neputincioși cum o colegă de-a noastră, din spital, intră în comă în timpul turei de noapte. Până când mai băgăm capul sub nisip? Si pentru cine? De câte ori am scris câte ceva am primit aprobare doar din partea câtorva oameni. Prea puțini pentru a reuși să facem lumină, prea puțini curajoși și demni. Să tăcem în continuare pe principiul: <dacă eu n-am pățit nimic, nu ma interesează>. Mi-e lehamite! Fetele din spital se luptă cu cate 40 de bolnavi pe tură. Nu mai vorbesc de UPU județean. Noi ne zbatem cu câteva ambulanțe vechi și terminate și facem ture după ture să fie bine. Se știe prea bine cu ce probleme se confruntă sistemul și totuși muncim, muncim până la epuizare. De ce?”, a scris pe Facebook Marinela Tănase.
Vă reamitim că în cursul nopții de miercuri, o asistentă din spitalul Zimnicea a făcut atac vascular cerebral și acum se zbate între viață și moarte într-un spital din București.
Te poate interesa și:
- Medic cardiolog decedat la 44 de ani, în camera de gardă
- Medicii mor când sunt de gardă! Un apel disperat către parlamentari
SFATUL MEDICULUI – Dr. Carmen Nonn despre hepatoprotectie și hepatoregenerare naturală