fbpx
Acasă Fapt divers Sonoterapia - cum o folosești în tratarea cancerului

Sonoterapia – cum o folosești în tratarea cancerului

Sonoterapia folosește energiile subtile ale vibrațiilor sonore și este una dintre metodele de tratament agreate în medicina tradițională chineză. Profilaxia cancerului este o preocupare a tuturor medicilor din lume însă medicina tradiţională chineză se pare că ar fi găsit o soluţie terapeutică.

Medicina tradiţională chineză are leacuri pentru orice afecţiune. Nici temutul cancer nu este de neînvins, susţin specialiştii în astfel de terapii. Potrivit acestora, usturoiul şi sonoterapia sunt cei mai mari inamici ai temutei maladii.

Adrian Florea specialist medicina chineza
Adrian Florea, specialist medicina chineza

Medicina tradițională chineză și cancerul

“Cea mai renumită şi, de multă vreme, învăluită în mister tehnică profilactică împotriva cancerului este Qigong şi se bazează pe exerciţii respiratorii şi fizice, care se adresează conştient meridianelor energetice ale corpului uman. Nu întâmplător, putem vedea în parcurile din China, în fiecare dimineaţă, mii de oameni răspîâdiţi pe alei şi platouri, practicând exerciţii care par foarte ciudate pentru noi, occidentalii.

Privind statisticile OMS, vom vedea că, întotdeauna, China şi populaţia din diaspora chineză dovedesc că procentajul de cancer, din totalul acestora, este cel mai scăzut, comparativ cu alte populaţii”, a declarat, pentru Ziar Medical, Adrian Florea, specialist în medicină tradițională și nutriție chineză, Mare Maestru Internațional de Qigong și Maestru Feng Shui.

Surprinzător, două metode de terapie asociate reușesc să lupte eficient împotriva cancerului. Este vorba de un aliment și un sunet. Sau mai precis, despre folosirea usturoiului în alimentație și despre sonpterapie.

Ce efect are usturoiul asupra sănătăţii

“Usturoiul poate învinge multe forme de cancer. Cel pulmonar se tratează cu 10-30 ml suc de usturoi. În cazul bolnavilor de leucemie, acestora li se crestează vena sublinguală şi se freacă locul, timp de cîteva minute, cu usturoi proaspăt. În multe alte forme de cancer, uleiul de usturoi este administrat oral, împreună cu uleiul de mentă şi drojdia de bere, în combinaţie cu injecţiile cu vitaminele F, K, E şi clorofilă”, susţine specialistul.

Sonoterapia – Ce sunt sunetele vindecătoare

O metodă ce reduce riscul apariţiei cancerului o contituie sunetele vindecătoare: “Pornind de la principiul rezonanţei mecanice, metoda constă în emiterea unor sunete cu anumite frecvenţe – cunoscute doar de către specialiştii în Qigong – care creează vibraţii în corpul bolnavului, cu rezonanţe ce distrug structurile tumorale fără a produce nici o leziune organelor pe care acestea s-au format. În Beijing există un spital în care tumorile canceroase se tratează în exclusivitate prin metoda sonoterapiei iar peste 50% din cazuri sunt vindecate”, declară Adrian Florea.

Muzica chinezeasca din antichitate era intim corelata cu manifestarile Naturii, iar sunetul etalon, cu alte cuvinte tonul fundamental, il reprezenta pentru chinezi murmurul Fluviului Galben (Huang-Ho). Astfel, nota-cheie in muzica chinezeasca din vechime o reprezenta sunetul manifestat de asa-numitul “clopot galben” (huang-tehong), care reproducea acest murmur al fluviului sfant in China, asa cum pentru hindusi Gangele reprezenta insasi esenta divina a vietii.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,721FaniÎmi place
628AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Factori generatori ai cirozei hepatice, Simptome, Tratamente

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Rezecțiile colo-rectale laparoscopice, în cancerul de colon sau rect

Rezecţia colo-rectală reprezintă îndepărtarea unui segment al intestinului gros cu sau fără restabilirea continuităţii digestive. Pot...

Pași de urmat pentru pacienții care încep radioterapia externă

Radioterapia externă este un tratament aparte, cu multe necunoscute pentru pacient și familia acestuia....

Bronşita cronică tabagică – Cauze, simptome, tratament

Bronşita cronică tabagică este o boală destul de frecventă în rândul populației prin faptul...

Consumul excesiv de alcool – ce boli provoacă și cum se tratează

Consumul excesiv de alcool – o situație aparent foarte simplă, dar în realitate mult...

4 cauze ale grăsimii abdominale

Cele 4 cauze ale grăsimii abdominale. Pe lângă faptul că arată inestetic, grăsimea abdominală poate...

HIV SIDA – tot ce trebuie să știi despre boală

HIV SIDA, boala care a luat prin surprindere planeta în ultimele decenii ale secolului...

URMARITI ZIARMEDICAL.RO PE YOUTUBE

abonare yt