fbpx
Acasă Ştiri Medicale Spitalul regional Constanța, construit în parteneriat cu Turcia

Spitalul regional Constanța, construit în parteneriat cu Turcia

Spitalul regional Constanța va fi realizat în parteneriat public-privat, anunță Ministerul Sănătății În acest sens, ministrul Sorina Pintea a avut întâlniri cu omologul turc, Fahrettin Koca.

Îm 15 octombrie 2018 a fost semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia privind cooperarea în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale. Acest document promovează încurajarea reciprocă a investiţiilor în sectorul sanitar. Aici este cuprins și Spitalul regional Constanța.

Mișcăm lucrurile în ceea ce privește construcția spitalelor regionale așa cum ne-am asumat în programul de guvernare. Anul acesta am avansat mult procedurile de pregătire a proiectele spitalelor regionale Cluj, Craiova, Iasi. Ministerul Sănătății beneficiază de asistență tehnică de la BEI pentru elaborarea documentaţiei pentru studiile de fezabilitate. Depunerea Aplicațiilor de finanțare și lansarea procedurilor de licitaţie pentru finalizarea investiţiilor. Pentru construirea Spitalului regional Constanța am început la mijlocul lunii discuțiile pentru încheierea unui parteneriat public-privat cu Turcia. Spitalul regional Constanța se va construi după modelul unuia din marile unități sanitare din Turcia. Va fi un spital cu o capacitate de până la 1000 paturi. Va cuprinde toate specialitătile medicale”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Articolul continua mai jos

Ministerul Sănătății din România a desemnat reprezentanții care vor face parte din  grupul de lucru mixt. Urmează ca nominalizările să fie trimise părții turce în cel mai scurt timp.

Ministrul turc Fahrettin Koca a reafirmat interesul Turciei privind  finalizarea  în termen de 2 luni a unei înțelegeri privind demararea unui parteneriat public – privat. Acest parteneriat vizează și Spitalul regional Constanța.

Pacientul român se află în centrul politicilor promovate de Ministerul Sănătății.  Dorim ca viitoarea noastră colaborare să vizeze în special  pacienții români cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani. Aceștia vor beneficia de tratament în Turcia pentru anumite patologii”, a mai spus Sorina Pintea.

Te poate interesa și:

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,938FaniÎmi place
1,090AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Anemia hemolitică – cauze, diagnostic, tratament

Anemia Hemolitică cu anticorpi la cald reprezintă distrugerea extravasculară a eritrocitelor legate de anticorpi de tip IgG sau anticorpi de tip...

Efectele alcoolului, pe termen scurt și lung. De la dezinhibiție la blackout și comă etilică

De la comă etilică la blackout, efectele alcoolului pot fi devastatoare pentru organismul uman....

Salpingita și complicațiile ei – tot ce trebuie să știi

Salpingita este cunoscută, în mod obișnuit, drept inflamația trompelor uterine și este diagnosticată, într-un...

Tratamentul intervențional al AVC. Care este protocolul trombolizei intravenoase

Programul de sănătate Acțiunea prioritară pentru tratamentul intervențional al AVC este derulat la nivel...

Pneumonia, afecțiunea cu peste 30 de cauze de apariție

Pneumonia este o infecție respiratorie acută, care afectează alveolele plămânilor, cauzată de diverse organisme,...

Hemodializa şi fistula arteriovenoasă

Insuficienţa renală cronică presupune schimbări majore în viaţa pacienţilor şi întreaga lor existenţă se...