Numărul infecțiilor din spitale, aproape s-a dublat în ultimii 12 ani

Numărul infecțiilor dobândite în spitale a crescut de la 10.827 în 2005, la 19.607 în 2017. Cea mai mare creştere a fost înregistrată la numărul de infecţii digestive.

Nnumărul infecţiilor dobândite de pacienţi în spitale aproape s-a dublat  în ultimii 12 ani.

Cea mai mare creştere a fost înregistrată la infecţiile digestive. Numărul acestora s-a majorat de la 949 în 2005 la nu mai puțin de 8.019 în 2017. Și cazurile de septicemie au crescut de la 246 în 2005 la 1.304 în 2017.

„Controlul infecțiilor asociate asistenței medicale este deseori îngreunat de infrastructura spitalicească învechită, fiind numeroase clădirile de spital care nu permit instituirea unor circuite intraspitalicești conforme standardelor de calitate actuale, în acest sens a fost luată hotărârea de a se construi noi spitale. Identificarea, analiza, controlul și monitorizarea riscului infecțios intra-spitalicesc la nivelul frunizorilor de servicii de sănătate înregistrează încă deficiențe semnificative”, precizează Ministerul Sănătății, potrivit MEDIAFAX.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Raportarea infecțiilor asociate asistenței medicale sau a incidentelor/accidentelor cu risc infecțios ocupațional este în continuare deficitară.

„Măsurile de restrângere a auto-administrării și a abuzului de antibiotice sunt insuficient promovate și investigate, iar supravegherea /monitorizarea fenomenului de rezistență la antibiotice este de mult timp suboptimală”, potrivit sursei citate.

Te poate interesa și:

Video recomandat

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Lipsa de fier în organism – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave. Când nivelul fierului din organism scade sub limitele normale, apar tot...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în rândul copiilor. Unul dintre...

Tulburarea de personalitate histrionică – dramă, seducție sau dorință de atenție?

Ce înseamnă tulburarea de personalitate histrionică? Tulburarea de personalitate histrionică poate fi descrisă într-un cuvânt ca teatralitate. Aparține grupului de afecțiuni numite „Cluster B”...