Federația SANITAS: E inacceptabil ca unii angajați să nu beneficieze de creșterile salariale legale

Consiliul Național  Federația SANITAS din România ia act, cu îngrijorare, de declarațiile din ultimele zile cu privire la posibila neaplicare a prevederilor Legii salarizării nr. 153/2017 începând cu 1 ianuarie 2019.

”Considerăm inacceptabil ca o serie de categorii profesionale din Sănătate și Asistență socială – precum biologi, farmaciști, infirmieri, brancardieri, kinetoterapeuți, personal TESA etc. – să nu beneficieze de creșterile salariale legale. Pe parcursul anului 2018, aceștia au fost deja supuși unor discriminări față de colegii lor – asistenți medicali și medici”; potrivit SANITAS.

De mai bine de doi ani, Federația SANITAS din România semnalează încontinuu omisiuni importante ale cadrului legislativ care reglementează salarizarea personalului din cele două domenii și face presiuni pentru corectarea lor.

În acest context, Federația SANITAS cere guvernanților să-și asume, printr-o declarație publică completă, fără echivoc, ca va acorda creșterile salariale impuse de Legea salarizării, începând cu 1 ianuarie 2019, garantând astfel aplicarea corectă a cadrului legislativ pe care ei înșiși l-au adoptat.

- Articolul continua mai jos-

Consiliul Național al Federației SANITAS va monitoriza, cu mare atenție, evoluția aplicării creșterilor salariale în domeniu, rezervându-și dreptul de a reacționa, prin toate mijloacele legale pe care le are la dispoziție în calitate de organizație sindicală națională reprezentativă, dacă Legea salarizării și celelalte acte normative conexe nu vor fi respectate.

Te poate interesa și:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari