Centru integrat pentru sănătatea sânului la Spitalul Universitar

Spitalul Universitar din București va avea din luna noiembrie un centru integrat pentru sănătatea sânului. Acesta va fi destinat diagnosticării și tratării cancerului mamar.

„Azi putem să facem atât screening, diagnostic, tratament. Beneficiem cu ajutorul Casei de Sănătatea a Municipiului Bucureşti de subprogramul de protezare mamară. Este cazul doamnelor care se pretează la o intervenţie chirurgicală. Urmează un tratament chimioterapeutic sau radioterapeutic, după care este posibil să facă şi reconstrucţie mamară. Noi, în cadrul spitalului, putem să le asigurăm toate aceste servicii medicale”, a spus, miercuri, managerul SUUB, Adriana Nica, potrivit AGERPRES.

Peste 9.000 de românce sunt diagnosticate anual cu cancer la sân, iar 3.000 îşi pierd viaţa pentru că sunt diagnosticate în stadii avansate ale bolii. În acest centru integrat, femeile beneficiază de toate tratamentele într-un singur loc.

„Mersul în diferite locuri nu este benefic pentru o pacientă cu cancer la sân. Ea trebuie să fie tratată într-un singur loc de către membrii unei echipe specializate în această patologie. Ea nu mai trebuie să umble din loc în loc. În acest spital, în acest centru integrat, există practic toate specialităţile implicate în diagnosticul şi tratamentul cancerului la sân. Avem radiodiagnosticieni, care efectuează mamografie, ecografia la sân, tomografia computerizată, RMN, scintigrafia. Avem chirurgi oncologi şi ginecologi. Avem un departament de anatomie patologică, care efectuează foarte rapid analizele specifice şi pot da un diagnostic rapid. Avem chirurgii plasticieni care efectuează reconstrucţii la sân. Avem echipă de psihochirurglogi care sunt indispensabili în managementul bolii. De asemenea, kinetoterapeuţi şi o asistentă dedicată navigării pacientelor. Ea va efectua programările principale pentru investigaţii şi va ajuta echipa medicală”, a arătat Ina Petrescu.

Toate aceste investigații și tratamente sunt decontate de Casa de Asigurări, e nevoie doar de bilet de trimitere de la medicul de familie.

„Întreaga procedură de imagistică se va efectua în general prin spitalizare de zi. În momentul în care va face tratamentul chirurgical va avea spitalizare continuă. Permanent va fi monitorizată, fiind acoperite toate procedurile prin Casa de asigurări, inclusiv reconstrucţia dacă este cazul. Acest centru integrat poate trata în jur de 100 de femei pe lună. Sunt mulţi medici implicaţi şi fiecare poate prelua cazurile. Sunt peste zece medici care pot prelua cazurile”, a punctat Ina Petrescu.

- Articolul continua mai jos-

Abordarea pluridisciplinară a cazurilor este asigurată de un tumor board dedicat sânului, format din oncolog, radiolog, anatomopatolog, chirurg general, ginecolog, chirurg plastician.

Te poate interesa și:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari