Aparatură nouă pentru secția de Terapie Intensivă de la SCJU Constanța

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei ” Constanța a fost dotat cu aparatură de top. Șanse în plus pentru pacienții aflați în stare gravă, internați în secția Anestezie Terapie Intensivă și compartimentul ATI Copii.

Fiecare pat dispune, în momentul de față, de monitor și ventilator, stație centrală de injectomate și pompe volumetrice.

Au fost achiziționate:
-42 monitoare funcții vitale
-24 ventilatoare (medii și ultraperformante)
-3 stații centrale

Bunurile au fost achiziționate în cadrul unui program derulat de către Ministerul Sănătății și Banca Mondială.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Intregul personal din cadrul secției Anestezie Terapie Intensivă și compartimentului Anestezie Terapie Intensivă Copii a fost special instruit pentru a exploata corect aparatura primită.

Stațiile centrale asigură monitorizarea centralizată a pacienților critici. Practic, toate monitoarele din salon sunt vizibile în același timp, pe un singur ecran . Medicii si asistentele pot vizualiza concomitent parametrii funcțiilor vitale la toți pacienții din salon.

Gradul de siguranță al pacienților critici internați în secția Terapie Intensivă și compartimentul ATI copii, din cadrul SCJU “Sf. Apostol Andrei ”, a crescut considerabil în urma programului derulat de către Ministerul Sănătății și Banca Mondială.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa este cea mai mare unitate medicală din regiunea de sud est a României.

Astfel, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa asigură servicii medicale curative permanente pentru o populaţie de peste 760.000 locuitori ai judeţului Constanţa şi preia majoritatea cazurilor care depăşesc competenţa spitalelor teritoriale din judeţ. SCJU Constanța deservește în mod direct Constanța și Tulcea (cu o populație de peste 245.000 de locuitori) de unde rezultă un grad de adresabilitate de aproape un milion de locuitori.

Mai mult, ca o particularitate, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa asigură asistenţa medicală turiştilor, români şi străini, pe întreg parcursul sezonului estival. Pe timp de vară statisticile au arătat că SCJU deservește în mod direct peste un milion de turiști care vizitează litoralul românesc. Astfel, în sezon estival, la Unitatea de Primiri Urgențe sunt înregistrați peste 500 pacienți la fiecare 24 de ore.

Te poate interesa și:

Video recomandat

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

Bronşita cronică tabagică – Cauze, simptome, tratament

Bronşita cronică tabagică este o boală destul de frecventă în rândul populației prin faptul ca tot mai mulți tineri fumează, aceasta manifestându-se nu imediat,...

Pietrele la rinichi – cum le poți elimina printr-o metodă naturistă

Pietre la rinichi tratament naturist - Nu de puține ori v-ați dorit să aflați care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru o boală...