Energie verde în spitalele din București, cu expertiză japoneză

Primarul General, Gabriela Firea a semnat, alături de preşedintele diviziei de proiecte energetice al Itochu Corporation, domnul Masahiro Imai, „Memorandumul de Înţelegere pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate cu privire la oportunitatea şi posibilitatea folosirii de Energie Verde în spitalele din Bucureşti”, studiu ce va fi finanţat de Guvernul Japoniei.

Toate cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei vor deveni autonome şi eficiente din punct de vedere energetic, prin proiectul Energie Verde pentru spitale.

„Apreciez în mod deosebit această colaborare, unică în România. Semnarea acestui Memorandum reprezintă o continuitate a relaţiei dintre autoritatea locală română şi compania japoneză. Consider că acest proiect marchează o nouă etapa în managementul sistemului medical din Bucureşti. Reprezintă şi un prim pas pentru transformarea Bucureştiului într-un Smart City. Toate spitalele din Capitală utilizează instalaţii şi echipamente învechite pentru producerea energiei termice, a apei curente, dar şi a energiei electrice. De aceea, ne dorim, ca în cel mai scurt timp, să putem implementa acest proiect. Putem să obţinem nu doar randamente energetice mai bune, cu cheltuieli mai mici, dar contribuim şi la reducerea poluării. Bucureştiul devine, astfel, un model de bune practici pentru toate oraşele din România”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Programul ‘Energie Verde pentru Spitalele Municipiului Bucureşti’ presupune realizarea şi implementarea unui sistem integrat Smart Energy. Realizarea de investiţii pentru că unităţile medicale să devină autonome şi eficiente din punct de vedere energetic.

Concret, se prevede introducerea cogenerarii în centralele termice. Instalarea de sisteme cu panouri solare pentru prepararea apei calde menajere şi încălzirii. Utilizarea centralelor termice de încălzire pe biomasa, precum şi a panourilor fotovoltaice.

Compania Municipală Energetică Bucureşti S.A., parte a Holdingului Municipal, va asigura punerea în practică a proiectului. Se va realiza reabilitarea reţelelor termice, retehnologizarea şi modernizarea instalaţiilor şi echipamentelor de producere a energiei termice din spitale. Acestea se vor realiza conform Studiului de Fezabilitate ce va fi realizat de Itochu Corporation şi finanţat de Guvernul Japoniei.

- Articolul continua mai jos-

Compania Itochu va finaliza studiul de fezabilitate până la sfârşitul lunii martie 2019. După recepţia studiului de fezabilitate, Primăria Capitalei va identifica soluţiile de finanţare şi va demara de îndată procedurile pentru implementarea proiectului conform soluţiilor tehnice rezultate din acest studiu.

Proiectul „Energie Verde în spitale” este cel de-al doilea proiect pe care Primăria Capitalei îl derulează în parteneriat cu Itochu Corporation. Anul trecut s-a semnat realizarea studiului de fezabilitate pentru introducerea în Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică Bucureşti (SACET) a unor tehnologii de vârf la nivel mondial de producere eficientă a energiei termice, necesare încălzirii şi alimentării cu apă caldă menajeră a populaţiei Capitalei.

Citește și:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari