Expertiză japoneză pentru realizarea primului Centru de Protonoterapie

Primarul General, Gabriela Firea a discutat cu Ministrul Consilier al premierului Japoniei despre dezvoltarea la Bucureși a primului Centru de Protonoterapie. Japonia este una dintre primele ţări care au înfiinţat astfel de centre medicale.

„Japonia este una din primele ţări care a pus în aplicare terapia cu protoni pentru bolnavii de cancer. Utilizează aparatură şi tehnologii de ultimă oră, care provin direct din laboratoarele de fizică nucleară. Premiul Nobel pentru Medicină a fost obţinut, anul acesta, de către doi cercetători din Kyoto şi Texas. Premiul a fost oferit pentru descoperiri în tratarea cancerului. Premiul a fost obținut de Profesorul Tasuku Honjo, de la Universitatea din Kyoto şi profesorul de imunologie James Allison, de la Universitatea din Texas. Aceştia au stabilit un nou principiu pentru terapia împotriva cancerului. Prin stimularea sistemului imunitar de a ataca celulele canceroase. Pentru realizarea centrului de Protonoterapie din București, ne dorim să beneficiem de expertiza specialiştilor japonezi, care să ne ofere consultanţă de specialitate”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

În București a fost demarat un proiect prin care se va înfiinţa Centrul de Excelenţă pentru Protonoterapie şi Diagnosticare Imagistică.

S-au aprobat în Consiliul General nota conceptuală şi tema de proiectare privind acest obiectiv de investiţii. A fost identificat terenul pe care va fi edificat Centrul de Excelenţă şi se fac toate demersurile pentru demararea construcţiei.

Scopul acestui Centru de Prototerapie este de a creşte şansele de vindecare a pacienţilor suferinzi de diverse tipuri de cancer. Va fi utilizată o tehnologie inovativă cu minime consecinţe negative. Se va asigura o accesibilitate mai mare locuitorilor din Bucureşti şi din alte oraşe din ţară la servicii medicale ultramoderne. Totodată, realizarea acestui centru ultramodern de Protonoterapie va transforma Capitala României într-un punct geostrategic pentru serviciile medicale oncologice, cu adresabilitate pentru pacienţii din Europa de Sud-Est, Turcia, Orientul Apropiat.

- Articolul continua mai jos-

Centrul de Protonoterapie, care va trata anual peste 50.000 de pacienţi, va oferi servicii medicale în regim ambulatoriu, în staţiile de terapie special amenajate. Dar şi în cabinetele de diagnosticare imagistică anexate la acesta. Tot aici se vor efectua stagii de pregătire tehnico-academică pentru cadrele medicale.

Ministrul Consilier, Hiroto Izumi şi-a exprimat disponibilitatea de a colabora pentru identificarea unei posibilităţi ca Bucureştiul să beneficieze de expertiza specialiştilor japonezi în domeniu.

Citește și:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari