România și Bulgaria reiau colaborarea pentru asigurarea accesului la medicamente

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a avut o înntâlnire cu Kiril Ananiev, ministrul Sănătății din Bulgaria Aceștia au discutat despre reluarea cooperării privind asigurarea accesului pacienților la medicamente.

„În 2016, țările noastre au semnat un acord privind cooperarea în asigurarea accesului la medicamente a pacienților. Acordul nu a fost pus în aplicare. Propunem reluarea negocierilor și îmbunătățirea anumitor texte din acest document. Mai mult, dorim ca Memorandumul de colaborare în domeniul sănătății și științelor medicale care datează din 1996 să fie updatat”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății din Bulgaria a fost de acord cu propunerile părții române. Un grup de lucru format din experți va începe să lucreze la modificări. Colaborarea în domeniul medicamentelor ar putea sa înceapă la finalul primului trimestru din anul 2019.

Cei doi oficiali au mai discutat despre reforma sistemului de asigurări de sănătate, cea în urgență, demarate în Bulgaria.

- Articolul continua mai jos-

La solicitarea părții bulgare, Ministerul Sănătății va pune la dispozitie legislația română în ceea ce privește funcționarea sistemului de urgență.

Te poate interesa și:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari