fbpx

Focar de meningită la o grădiniță din Suceava

Un focar de meningită acută virală evoluează la o grădiniţă din municipiul Suceava. Trei copii au fost internaţi în spital, iar grădinița urmează a fi închisă temporar.

Focarul de meningită acută virală se manifestă la Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) nr. 9 din cartierul Burdujeni. Au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire la copiii cu vârsta de 5 ani din cadrul grupelor mari A şi D. Copiii sunt internaţi în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava şi se află sub tratament.

”Având în vedere potenţialul mare de contagiozitate al acestei afecţiuni, meningită, gradul mare de aglomeraţie al acestei unităţi de învăţământ, dar şi aprovizionarea deficitară cu substanţe dezinfectante, am propus Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava emiterea unei decizii de închidere temporară a grădiniţei începând cu 24 octombrie, pe perioada necesară efectuării operaţiunilor de dezinfecţie a întregii unităţi preşcolare de învăţământ”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, potrivit AGERPRES.

Directorul DSP Suceava a subliniat că dezinfecţia va fi făcută cu firme specializate, cu substanţe eficiente şi autorizate de Ministerul Sănătăţii.

- Articolul continua mai jos-

Părinții au fost informați despre focarul de meningită și au fost sfătuiți să îi ducă pe copii la medic în cazul apariției unor simptome.

Citește și:

Dr. Remus Șipoș: “Vaccinul pneumococic nu se administrează retroactiv, doar copiilor care s-au născut după ce a intrat în vigoare programul național”

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână