Spital din Timiș, fără apă caldă și căldură. Bebeluși trimiși acasă, operații anulate

Spitalul din orașul Deta, județul Timiș, a rămas fără căldură și apă caldă, în urma unei neînțelegeri între distribuitorul de gaz și furnizor. În această situație, toate operațiile au fost anulate, iar doi bebeluși au fost externați.

Unitatea medicală a rămas de duminică fără căldură și apă caldă. Alimentarea cu gaz a fost întretruptă în localitățile: Deta, Stamora Moravița, Denta și Voiteni-Voiteg, din județul Timiș. Se pare că această situație este cauza unei neînțelegeri dintre distribuitorul de gaz și furnizor.

“Ne desfășurăm activitatea foarte greu. Doi nou-născuți au fost trimiși acasă, deși nu era cazul de externare. Nu le putem asigura confortul termic. Am pus radiatoare, dar nu avem pentru toate saloanele din spital. Încercăm să facem față cum putem. Noi am crezut că este o defecțiune care va fi remediată, nu am fost notificați înainte. Nu se mai fac deloc operații. În blocurile operatorii avem 18 grade Celsius, nu putem ține pacienții dezbrăcați în astfel de temperaturi. Urgențele sunt trimise la spitalele din Timișoara, aglomerăm Serviciul de Ambulanță. Noi nu avem căldură, nu avem apă caldă. Deservim 60.000 de oameni din trei orașe, plus o mulțime de comune. Spitalul este plin, ieri aveam 63 de pacienți internați. O să lucrăm în condiții de avarie, să sperăm că n-o să dureze mult situația”, a declarat Directorul Spitalului Orășenesc Deta, Codruța Bungău, potrivit MEDIAFAX.

Dacă această situație persistă, cea mai rapidă soluție este înlocuirea rezervorului de gaz, operațiune care însă poate dura o lună.

Prefectul județului Timiș, Eva Andreaș, a declarat că marți la Ministerul Energiei are loc o întâlnire între distribuitorii de gaz și furnizor, în speranța că se va găsi o soluție pentru a asigura căldură și apa caldă.

Video recomandat

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în rândul copiilor. Unul dintre...

Tulburarea de personalitate histrionică – dramă, seducție sau dorință de atenție?

Ce înseamnă tulburarea de personalitate histrionică? Tulburarea de personalitate histrionică poate fi descrisă într-un cuvânt ca teatralitate. Aparține grupului de afecțiuni numite „Cluster B”...

Lipsa de fier în organism – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave. Când nivelul fierului din organism scade sub limitele normale, apar tot...