Acasă Ştiri Medicale Medic cardiolog decedat la 44 de ani, în camera de gardă

Medic cardiolog decedat la 44 de ani, în camera de gardă

Medic cardiolog decedat la doar 44 de ani. Inima dr. Cosana Claiciu a încetat să mai bată chiar în timpul serviciului de gardă, la Secția de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean din Arad. Sâmbătă dimineață, doctorița – care urma să împlinească 45 de ani pe 13 noiembrie, a intrat în stop cardiorespirator și, spre disperarea colegilor ei de tură care au încercat să facă tot ce le-a stat în putință ca să o salveze, a decedat.

Ea, medicul care îngrijise sănătatea inimii atâtor bolnavi; ea, care salvase atâtea vieți, în două decenii de carieră, nu a mai putut fi scoasă din ghearele morții.

Medic cardiolog decedat – colegii și pacienții ei sunt îndoliați

Originară din județul Caraș Severin, doctorița Cosana Claiciu era mereu aproape de pacienții săi. Fie la camera de gardă, fie în saloanele Secției de Cardiologie a Spitalului Județean, prezența ei caldă și încurajatoare era binevenită în viața pacienților ei. Pe mulți „i-a întors din moarte”, dar nimeni nu știa – poate nici măcar ea – că aceeași suferință pe care o alina altora o va atinge. Cu aripa întunecată a morții.

Medic cardiolog decedat la doar 44 de ani. Încercând să aflăm mai multe despre ce i s-a întâmplat medicului arădean, am cerut informații colegilor care au fost sâmbătă dimineață în tură cu dr. Cosana Claiciu. Am aflat că intrase în tură dimineața, la ora 7, având o mină mai degrabă obosită decât bolnavă. Poate dacă n-ar fi fost vorba despre ea, ci despre un pacient care intra în cabinet, și ea, și celelalte cadre medicale ar fi observat că ceva e peste limita de risc. Se plângea de dureri de picioare, dar această problemă o acuza deja de ani de zile și investigațiile nu scoseseră la iveală vreo cauză de natură să îngrijoreze medicul cardiolog.

Medic cardiolog decedat la doar 44 de ani. În jurul orei 8, durerile starea ei de sănătate s-a înrăutățit brusc, apoi s-a instalat stopul cardio-respirator. O echipă medicală de intervenție a venit de urgență, ca să îi acorde primul ajutor, dar, din păcate, totul s-a petrecut fulgerător și, în pofida eforturilor susținute ale colegilo săi, doctorița Cosana Claiciu, medicul care a salvat atâtea vieți, și-a dat ultima suflare. Era ora 8,30, sâmbătă, 20 octombrie 2018.

Citește și Prima valvă implantată percutan la Institutul de Cardiologie Timișoara

Medic cardiolog decedat la doar 44 de ani.  Cât de tragic ne aducem acum aminte de vechea expresie latină din Evanghelia după Luca: Medice, cura te ipsum!” (Doctore, vindecă-te pe tine însuți!).

SFATUL MEDICULUI – Hepatoprotectie și hepatoregenerare naturală cu Hepatofit forte – Dr Carmen Nonn

SFATUL MEDICULUI - Dr. Carmen Nonn despre hepatoprotectie și hepatoregenerare naturală

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

10,664FaniÎmi place
46AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ARTICOLE

spitalplus

SpitalPLUS – aplicația care pune în legătură pacienții și entitățile medicale

În cadrul  Forumului Serviciilor și Tehnologiilor Medicale de la Cluj Napoca a fost lansată aplicația SpitalPLUS. Aplicația de tip ehealth este o premieră pe piața serviciilor medicale pentru pacienții din România. „În cadrul aplicaţiei există un modul specializat pe interacţiunea...
forumul spital plus

Forumul Serviciilor și Tehnologiilor Medicale – 2018

La Cluj Napoca a avut loc joi, 15 noiembrie 2018, Forumul Serviciilor și Tehnologiilor Medicale, eveniment care reprezintă un liant între reprezentanţii serviciilor medicale publice/private (manageri de spitale) şi cei ai tehnologiilor medicale, pe de-o parte, şi autorităţile publice,...
propaganda antivaccinare

Propaganda antivaccinare, descurajată prin lege

Propaganda antivaccinare nu va mai fi posibilă prin media audiovizuale. Camera Deputaţilor a adoptat, cu un singur vot împotrivă, proiectul de lege care descurajează comunicarea audio-vizuală a unor informaţii legate de sănătate de către persoane neavizate. Propaganda antivaccinare și audiovizualul. Proiectul...

Cele mai citite

58,4% dintre pacientele cu cancer mamar, diagnosticate abia în stadiile III și IV

Prima discrepanță identificată în managementul cancerului mamar în România, comparativ cu alte state din Europa, o reprezintă momentul de depistare a bolii. Peste jumătate...