fbpx
Acasă Ştiri Medicale Medic cardiolog decedat la 44 de ani, în camera de gardă

Medic cardiolog decedat la 44 de ani, în camera de gardă

Medic cardiolog decedat la doar 44 de ani. Inima dr. Cosana Claiciu a încetat să mai bată chiar în timpul serviciului de gardă, la Secția de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean din Arad. Sâmbătă dimineață, doctorița – care urma să împlinească 45 de ani pe 13 noiembrie, a intrat în stop cardiorespirator și, spre disperarea colegilor ei de tură care au încercat să facă tot ce le-a stat în putință ca să o salveze, a decedat.

Ea, medicul care îngrijise sănătatea inimii atâtor bolnavi; ea, care salvase atâtea vieți, în două decenii de carieră, nu a mai putut fi scoasă din ghearele morții.

Medic cardiolog decedat – colegii și pacienții ei sunt îndoliați

Originară din județul Caraș Severin, doctorița Cosana Claiciu era mereu aproape de pacienții săi. Fie la camera de gardă, fie în saloanele Secției de Cardiologie a Spitalului Județean, prezența ei caldă și încurajatoare era binevenită în viața pacienților ei. Pe mulți „i-a întors din moarte”, dar nimeni nu știa – poate nici măcar ea – că aceeași suferință pe care o alina altora o va atinge. Cu aripa întunecată a morții.

Articolul continua mai jos

Medic cardiolog decedat la doar 44 de ani. Încercând să aflăm mai multe despre ce i s-a întâmplat medicului arădean, am cerut informații colegilor care au fost sâmbătă dimineață în tură cu dr. Cosana Claiciu. Am aflat că intrase în tură dimineața, la ora 7, având o mină mai degrabă obosită decât bolnavă. Poate dacă n-ar fi fost vorba despre ea, ci despre un pacient care intra în cabinet, și ea, și celelalte cadre medicale ar fi observat că ceva e peste limita de risc. Se plângea de dureri de picioare, dar această problemă o acuza deja de ani de zile și investigațiile nu scoseseră la iveală vreo cauză de natură să îngrijoreze medicul cardiolog.

Medic cardiolog decedat la doar 44 de ani. În jurul orei 8, durerile starea ei de sănătate s-a înrăutățit brusc, apoi s-a instalat stopul cardio-respirator. O echipă medicală de intervenție a venit de urgență, ca să îi acorde primul ajutor, dar, din păcate, totul s-a petrecut fulgerător și, în pofida eforturilor susținute ale colegilo săi, doctorița Cosana Claiciu, medicul care a salvat atâtea vieți, și-a dat ultima suflare. Era ora 8,30, sâmbătă, 20 octombrie 2018.

Citește și Prima valvă implantată percutan la Institutul de Cardiologie Timișoara

Medic cardiolog decedat la doar 44 de ani.  Cât de tragic ne aducem acum aminte de vechea expresie latină din Evanghelia după Luca: Medice, cura te ipsum!” (Doctore, vindecă-te pe tine însuți!).

SFATUL MEDICULUI – Hepatoprotectie și hepatoregenerare naturală cu Hepatofit forte – Dr Carmen Nonn

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,918FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Grefa care poate întârzia menopauza cu 20 de ani

Bufeuri, insomnie, iritabilitate... menopauza vine cu aproximativ cincizeci de simptome neplăcute. Medicii britanici au...

Medicina personalizată în cancer: imunoterapia oncologică și rolul biomarkerilor

Imunoterapia oncologică reprezintă cea mai nouă armă terapeutică în lupta împotriva cancerului la nivel...

Cum recunoaștem alergia la înțepătura de insecte?

Alergia la veninul insectelor. Cu venirea primăverii revin și multe insecte, crescând astfel posibilitatea...

Tehnologia 3D printing în cardiologie

În ultimii ani, tehnologia 3D printing a început să pătrundă și în medicină. Unul...

Arteriopatia cronică obliterantă – cauze, simptome și tratament

Arteriopatia obliterantă a membrelor inferioare este o boală a sistemului circulator, prin care datorită...

Hirsutismul – problema medicala, psihologica si estetica

Hirsutismul reprezintă în primul rând o problemă medicală importantă, care afectează un procent relativ...