Conferința TULBURĂRI DE SPECTRU AUTIST – la Cluj

Conferința Tulburări de spectru autist – Ediția I Cluj Napoca are loc pe 10 Noiembrie 2018, la Cinematograful Dacia din Cluj Napoca, între orele 09:30 -18:00.Evenimentul promovează și oferă informații importante și esențiale despre tulburările de spectru autist și despre implementarea tehnicilor analizei aplicate a comportamentului.

Conferința Tulburări de spectru autist – scopul

Conferința Tulburări de spectru autist – scopul său este de a informa și sprijini persoanele implicate în acest domeniu (specialiști, părinți, profesori) în vederea utilizării tehnicilor analizei aplicate a comportamentului (ABA) în tulburarea de spectru autist sau alte tulburări pervazive de dezvoltare. În plus, evenimentulare ca obiectiv crearea unei comunități pentru persoanele implicate în acest context, dar și formarea de parteneriate între organizațiile interesate să ajute și să se implice în mod constant în acest domeniu (companii, instituții, ONG-uri).

Conferința Tulburări de spectru autist este organizată de Asociaţia JoyStory -Centru de Analiză Comportamentală Aplicată (ABA) în Tulburările de Spectru Autist şi alte Tulburări Pervazive de Dezvoltare din Cluj-Napoca,în parteneriat cu Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) din București.
Înscrierile se fac pe site-ul Asociației JoyStory www.joystory.ro, numărul locurilor fiind limitat. Taxa de participare este de 70 de lei.

Vezi și Autismul şi manifestările sale la nivel digestiv cu Doctorul William Shaw

- Articolul continua mai jos-

Conferința Tulburări de spectru autist – Program

Ora 10:00 – 12:00
Coordonarea și implementarea planului de intervenție în tulburările de spectru autist
Anca Dumitrescu- Psiholog/ Board Certified Behavior Analyst, Președinte ATCA
Ora 12:00 – 12:15 Pauză de cafea
Ora 12:15 – 12:45
Fiziopatologia tulburării de spectru autist
Gabriela Mureșan – Medic psihiatrie pediatrică
Ora 12:45 – 13:15
Diferențe între disfazie și TSA
Ramona Lupu – Psih. Dr. Prof. Logoped
Ora 13:15 – 14:15 Pauză de masă
Ora 14:15 – 15:00
Consiliere genetică în tulburările de spectru autist
Ramona Moldovan – Lect. Univ. Dr. Universitatea Babeș-Bolyai, Consilier genetic și psihoterapeut
Ora 15:00 – 15:30
Riscul dietelor restrictive în patologia pediatrică; necesitatea corecției aportului nutritiv, ghidată terapeutic
Vlad Popescu – Medic specialist pediatru
Ora 15:30 – 15:45Pauză de cafea
Ora 15:45 – 16:30
Utilizarea tehnologiei în tratamentul și diagnosticul copiilor cu tulburări de spectru autist: Aplicații ale roboterapiei
Silviu Matu- Lect. Univ. Dr. Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie, Universitatea Babeș-Bolyai
16:30 -17:00
Managementul contingențelor și eficacitatea intervenției comportamentale în tulburările pervazive de dezvoltare
Ana Sandra Pop – Psiholog clinician si psihoterapeut, Co-fondator Asociația JoyStory

Despre Joy Story
Misiunea Centrului JoyStory este de a veni în sprijinul copiilor cu tulburări din spectrul autist, sindromul Down, ADHD, retard cognitiv sau alte tulburări pervazive de dezvoltare și comportamentale, prin terapie comportamentală specializată individuală sau de grup ABA.

Conferința Tulburări de spectru autist – Despre ATCA
Înființată în 2008, ATCA – Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile în programele de intervenție pentru copiii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist și s-a specializat în domeniul de formare a terapeuților ABA (Applied Behavior Analysis) din România. MISIUNEA ATCA este de a sprijini prin terapie specializată (1:1) recuperarea copiilor care suferă de tulburări comportamentale de nivel mediu (ADHD și ADD) sau sever (Autism) și de a oferi cursuri de formare, metodologii și instrumente actuale, dovedite științific ca fiind cele mai eficiente în îndrumarea și managementul tulburărilor de comportament. Cursurile de formare se adresează tuturor celor implicați în dezvoltarea copiilor atipici: părinți, profesori, educatori și terapeuți. ATCA este si singura instituție din România care formează și acreditează terapeuți ABA, având cei mai buni analiști comportamentali din România. ATCA a înființat 2 centre de terapie ABA, unde 170 de copii sunt integrați în programe de recuperare. În ultimii 9 ani, terapeuții ATCA au consiliat peste 1000 de cadre didactice și părinți prin intermediul a zeci de tipuri de programe menite să faciliteze interacțiunile cu copiii cu tulburări din spectrul autist. Detalii la zi despre proiectele asociației aflați pe www.atca.ro

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari