Ministerul Sănătății achiziționează doze suplimentare de vaccin gripal

Ministerul Sănătății va achiziționa un număr suplimentar de 300 000 doze vaccin gripal . Acestea  se adaugă  celor 1 000 000 care au fost deja achiziționate.

În primele două săptămâni de supraveghere nu au fost înregistrate cazuri de gripă confirmate cu laboratorul. Morbiditatea prin infecții respiratorii acute a fost în intervalul așteptat.

La nivel național, în cea de-a doua săptămână de supraveghere, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 82 799. Numărul cu 1,8% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (84.316).

În săptămâna 07-14.10.2018 s-au înregistrat la nivel național 12 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 25 cazuri înregistrate în S 41/2017.

Ministerul Sănătății a distribuit la direcțiile de sănătate publică din teritoriu și București un număr de 696 511 doze vaccin gripal.

Distribuția dozelor de vaccin gripal până la totalul de 1 300 000 continuă până la sfârșitul lunii noiembrie.

- Articolul continua mai jos-

Până la data de 14.10.2018 au fost vaccinate antigripal 60 669 persoane din grupele la risc.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că, vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă. Recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccin gripal gratuit.

De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos. Alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare. Acestea sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.

Care este preţul unui vaccin antigripal

În funcţie de compania producătoare şi farmaciile de unde îl achiziţionaţi preţul unui vaccin antigripal poate fi între 20 şi 56 lei. Vaccinul antigripal se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală.

Citește și:

Vaccinarea copiilor – o campanie a Ministerului Sănătății

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari