4 milioane de lei pentru dotarea a trei spitale din Alba

Trei spitale din Alba primesc finanţare pentru aparatură şi echipamente medicale în valoare de aproape 4 milioane de lei.

Ministerul Sănătăţii, prin Direcția de Sănătate Publică Alba, alocă aproape 4 milioane de lei pentru achiziţia de aparatură şi echipamente medicale necesare în trei spitale din judeţ.

Spitalul Orăşenesc Câmpeni primeşte finanţare pentru achiziţionarea unui sistem de ultrasonografie modern (în valoare de 212.000 de lei).

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia primeşte finanţare pentru achiziţionarea unui aparat de radioterapie digitală (în valoare de 700.000 de lei). Respectiv pentru un computer tomograf de 128 de slice-uri (în valoare de 2.700.000 de lei).

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia este unitatea reprezentativă a sistemului sanitar din judeţ, care şi-a propus ca:

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Misiunea: „Cei mai buni pentru o viață mai bună”- lupta pentru viață. Aceasta este misiunea noastra a medicilor și a tuturor angajaților din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”.

Viziune: „Ne propunem ca spitalul nostru sa devină cel mai bun furnizor de servicii medicale din județ si nu numai, etalon al profesionalismului și al calități”

De asemenea, Spitalul Orăşenesc Abrud primeşte finanţare pentru achiziţionarea unui aparat radiologic direct digital (în valoare de 300.000 de lei)

Astfel, alocarea bugetară pentru cele trei spitale este 3.912.000 de lei.

Citește și:

Screening gratuit pentru cancerul de col uterin

- Articolul continua mai jos-

Salvaţi Copiii dotează maternitatea cu aparatură medicală

Video recomandat

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Lipsa de fier în organism – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave. Când nivelul fierului din organism scade sub limitele normale, apar tot...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în rândul copiilor. Unul dintre...

Tulburarea de personalitate histrionică – dramă, seducție sau dorință de atenție?

Ce înseamnă tulburarea de personalitate histrionică? Tulburarea de personalitate histrionică poate fi descrisă într-un cuvânt ca teatralitate. Aparține grupului de afecțiuni numite „Cluster B”...