Primăria București îi ajută pe copii să își cumpere aparate ortodontice

Părinții copiilor din București cu varste cuprinse intre 10 si 17 vor beneficia de sprijin financiar pentru a achiziționa aparate ortodontice  fixe.
Vocherele pentru aparate ortodontice vor putea fi folosite pentru copiii din Bucuresti, identificati cu probleme dentare. Este nevoie de recomandare din partea medicului stomatolog din cabinetele scolare sau alt cabinet specializat.

Persoanele interesate de achiziționarea unor aparate ortodontice vor putea depune dosarele de inscriere, electronic. Va fi lansată o aplicatie online pe site-ul www.assmb.ro, sectiunea „Proiect SMILE”

„Sanatatea dentara este un indicator al starii de sanatate generala. Bolile din aceasta categorie au consecinte negative asupra starii generale de sanatate. Pot fi cauza unor boli grave, ca de exemplu cele cardiovasculare, diabet, boli renale, reumatismale. Prin proiectul „Smile” se urmareste acordarea unui sprijin financiar sub forma de vouchere, in valoare de maxim 990 lei/beneficiar. Acestea vor fi folosite pentru aplicarea unor aparate ortodontice fixe. Beneficiari vor fi copiii cu varste cuprinse intre 10 si 17 ani, din scolile de stat sau private, identificati cu probleme dentare, pe baza recomandarii medicului stomatolog. Bugetul multianual al proiectului va fi de 7,5 milioane euro”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Obiectivul proiectului Smile este reprezentat de prevenirea afectiunilor dentare pentru mentinerea unui organism sanatos. Soluția de tratament este minim invaziva și corecteaza probleme dentare deseori ireversibile. Acestea pot fi tratate ortodontic cu rezultate spectaculoase, prin aplicarea de aparate ortodontice.

Proiectul aprobat astazi vine in completarea unui alt program aprobat in iunie 2018 si implementat deja la nivelul Municipiul Bucuresti care prevede consultatii stomatologice si aplicarea de aparate dentare mobile.
Citește și:
Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari