Consultații gratuite, în județul Covasna

Începând de luni, locuitorii din Covasna vor putea beneficia de consultații gratuite, timp de o săptămână, printr-un program din fonduri europene.

Acelaşi lucru se va întîmpla apoi şi în alte judeţe, iar pe baza datelor colectate, va fi elaborat un studiu asupra stării de sănătate a populaţiei.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântul Gheorghe se vor afla săptămâna viitoare în localităţile Reci şi Dalnic, unde vor efectua următoarele tipuri de consultații gratuite: examinări oftalmologice, pulmonare, ortopedice, dermatologice, precum şi teste pentru evaluarea stării generale de sănătate, scrie Antena Satelor, care citează RADOR.

Peste 1.200 de persoane din judeţul Covasna vor putea beneficia de aceste screeninguri gratuite, a declarat Tischler Ferenc, secretarul general al Serviciului de Ajutor Maltez din România:

„Am ales judeţul Covasna, ca şi prima staţie /…/ screening fiindcă ştiam că aici este o deschidere din partea autorităţilor locale, dar şi din partea spitalului judeţean. Acele persoane care, din diferite motive, financiare sau alte motive, nu ajung la medicul de specialitate şi reiese la screening că are o problemă, o să le luăm de mână şi o să le ducem până la un medic de specialitate, unde mai departe nu putem ajuta, dar măcar conştiinţa noastră să fie împăcată că a ajuns la un medic de specialitate”.

- Articolul continua mai jos-

Programul iniţiat de Serviciul de Ajutor Maltez……………

Citește mai departe despre screening gratuit

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari