Jumătate din ambulanțele de la SAJ Brăila se află în service

La Serviciul de Ambulanță Județean  Brăila se lucrează pe ”avarie” după ce jumătate din ambulanțele din dotare sunt în service. La SAJ Brăila se fac eforturi pentru a acoperi urgențele din județ, în medie 100 pe zi.

Din totalul de 42 de ambulanţe aflate în dotarea SAJ Brăila, 17 se află în service din cauza defecţiunilor apărute. Din cele funcţionale doar şapte deservesc municipiul, iar restul se află în substaţii.

„Lucrăm pe avarie, cu aproape jumătate dintre ambulanţe defecte. Maşinile sunt în general cu o vechime medie spre mare, între 5 şi peste 10 ani. Toate sunt rulate 24 de ore din 24. Presiunea chemărilor, care este constantă, cade pe cele care lucrează. Până la speranţa că vin cele noi, noi trebuie să lucrăm zi de zi, tură de tură. Ne chinuim foarte tare să asigurăm funcţionarea, măcar la linia de plutire. Încercăm să menţinem ritmul chemărilor şi să asigurăm în primul rând şi la calitate optimă urgenţele zero-unu. Prioritizăm cât putem celelalte transporturi sau activităţi la care trebuie să participăm”, a declarat, pentru AGERPRES, Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean SAJ Brăila, dr. Viorica Iuga.

În cazul în care o ambulanță de la SAJ Brăila se defectează, pacientul e preluat de altă salvare, fie tot de la SAJ Brăila  fie de la București.

Speranța celor de la SAJ Brăila sunt ambulanțele noi, mult promise de la nivelul Guvernului.

„Avem rapoarte lunare către DSU, absolut toată lumea ştie de situaţia aceasta. Posibilitatea rezolvării este mai grea şi mai laborioasă în timp, din cauza procedurilor. Sperăm din tot sufletul ca, măcar de la începutul anului viitor, să avem repartizate nişte maşini noi. Parcul auto ar trebui înlocuit măcar în proporţie de 50%”, a mai spus dr. Iuga.

- Articolul continua mai jos-

Cele mai grele intervenții erau în Insula Mare a Brăilei. Singura cale de a ajunge acolo este traversarea Dunării cu bacurile.

„Până acum câteva luni, situaţia era foarte grea. Satele sunt la 50 de kilometri în sudul insulei. Fiecare deplasare în Insula Mare a Brăilei dura două ore şi jumătate. Drumul era extrem de prost, ca să nu mai spun de partea cu trecutul bacului. Acum s-a asfaltat în sfârşit şi s-a scurtat perioada de ajungere la caz la o oră. Orice maşină ce mergea în IMB era garantat stricată”, a completat managerul SAJ Brăila.

Citește și:

Guvernul a aprobat achiziționarea a 1200 de ambulanțe

Arafat: 1309 ambulanțe de urgență, achiziționate din fonduri europene

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari