Studenții din Iași, îndemnați să doneze sânge

Asociația Trei Vieți organizează prima ediție studențească a campaniei de donare de sânge Donathlon„. Studenții sunt așteptați la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iaşi, în perioada 22 – 26 octombrie.

Studenții sunt invitați să participe la o întrecere

„După sosirea studenţilor în Iaşi la începutul lunii octombrie, numărul persoanelor care au trecut pragul Centrului de Transfuzii a rămas neschimbat. În Iaşi sunt aproximativ 42.000 de studenţi. Un Centru Regional de Transfuzii. 18 spitale. Mii de operaţii care sunt zilnic amânate datorită lipsei produselor sangvine. Studenții sunt invitați să participe la o întrecere. Donathlon-ul este o competiţie de donare între echipele studenţeşti. Regulile sunt simple: câştigă echipa în cadrul căreia se donează cel mai mult. Stundenții au astfel ocazia să se familiarizeze cu beneficiile donării și cu Centrul de Transfuzii. E nevoie reală pentru implicarea lor în soluţionarea crizei lipsei produselor sangvine cu care se confruntă spitalele ieşene”, se menţionează într-un comunicat remis AGERPRES de către organizatori.

În afara beneficiilor oferite de Centrul de Transfuzii tuturor donatorilor, precum bonuri de masă, transport gratuit, scutirea din ziua respectivă, alături de partenerii asociaţiei îi recompensăm pe cei care reuşesc cea mai mare mobilizare de forţe din rândul echipelor participante.

Studenții sunt aşteptaţi la Centru pe tot parcursul săptămânii 22 – 26 octombrie şi cu premii surpriză.

„În cadrul Donathlon-ului se face o donare de sânge colectivă. Voluntarii asociaţiei au pregătit o serie de prezentări şi informări pentru donatori. O mână de strâns în caz că aceştia au nevoie de un strop de curaj. Un mic dejun dulce acompaniat de cafea şi răcoritoare. Prin acest eveniment se încearcă scoaterea din contextul „spitalicesc” al actului donării, şi crearea unei interacţiuni şi a unei experienţe cât mai plăcute pentru participanţi. Pe tot parcursul competiţiei, voluntarii Trei Vieţi vor sta la dispoziţia persoanelor interesate pentru mai multe informaţii referitoare la procesul şi beneficiile donării, ce se întâmplă cu sângele după ce acesta este recoltat, şi orice altă întrebare sau nelămurire există”, au menţionat reprezentanţii Asociaţiei Trei Vieţi.

- Articolul continua mai jos-

Criză de sânge la Cluj. Apel pentru donatori

Lipsă de sânge și în județul Vâlcea

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari