SANITAS dă în judecată unitățile medicale pentru indemnizațiile de hrană și tichetele de vacanță

Sindicatul Sanitas Covasna a anunțat că va acționa în instanță unitățile medicale din județ. Motivul nemulțumirirlor se referă la impozitarea indemnizațiilor de hrană și la neacordarea tichetelor de vacanță.

Unitățile medicale vizate sunt: Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Spitalului de Cardiologie din staţiunea Covasna, Spitalului municipal Târgu Secuiesc şi Spitalului orăşenesc Baraolt.

„Îmi pun întrebarea ce rost mai are această indemnizaţie de hrană. Astăzi, din suma de 314 lei o infirmieră de la Spitalul Judeţean mai primeşte aproximativ 180 lei la un program normal de lucru. Dacă împart la 20 sau 21 de zile lucrătoare, practic, suma care revine pentru această indemnizaţie este de aproximativ 8 lei şi câţiva bani. Dacă asta a fost voinţa cu adevărat, atunci mai bine aplicau programul Cornul şi laptele şi la salariaţii din Sănătate, să ne încadrăm în 8 lei şi terminăm povestea. E un motiv de nemulţumire major. Ştim că unitățile medicale nu au nicio vină. Știm că s-au conformat Ministerului, dar noi nu avem altă posibilitate decât să mergem în instanţă”, a declarat Vasile Neagovici, potrivit AGERPRES.

Neagovici a declarat că angajații din sănătate nu au putut să se bucure la fel ca și ceilalți bugetari de tichetele de vacanță.

„Am purtat discuţii cu conducerile de la unitățile medicale în mai multe rânduri. Nu am identificat nicio rea voinţă din partea lor. Nu am identificat nicio posibilitate ca aceste tichete de vacanţă să fie acordate. Chiar am văzut pe bugetul de la unitățile medicale că nu există nicio posibilitate. Începând cu Spitalul Judeţean mergând până la cel din Covasna nu au resurse pentru acordarea acestor vouchere. Nu au de unde, sub nicio formă, e imposibil. Nici de la nivelul autorităţilor locale nu există speranţe. Ar fi culmea ca autoritatea locală să dea banii salariaţilor din spital pentru vouchere. Începând cu 1 noiembrie vom merge în instanţă”, a mai spus Vasile Neagovici.

Citește și:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari