fbpx
Acasă Fapt divers Ce este isoterapia și ce așteptări să avem de la ea

Ce este isoterapia și ce așteptări să avem de la ea

Metodă de tratament inedită, folosită în medicina alternativă pentru însănătoșirea bolnavului, ea întrebuințează tocmai factorul cauzal care a declanșat boala ce urmează a fi combătută. Practic, un fel de vaccinare homeopată.

“Este vorba de o modalitate de autovaccinare facuta pe principii homeopate sau, mai bine zis, de a obtine un vaccin fara a izola factorul patogen”, ne-a declarat dr. Dumitru Bădilă, medic de medicină generală, care are competențe și în medicina muncii, medicină de urgență și termografie medicală, membru fondator al Societății Române de Termografie.

Cum se prepară acest…vaccin

Dr. Dumitru Bădilă a explicat că pentru a prepara un vaccin este nevoie de izolarea, cultivarea, creșterea și inactivarea virusului. “In isoterapie, nu ne interesează aceste lucruri, ci doar că în acel produs biologic să existe factorul patogen. De exemplu, în gripa sezonieră, se recoltează din secrețiile nazale sau spută, o secreție care conține virusul gripal. Se introduce în soluție de apă distilată, conform unui procedeu standard. Modul de execuție a diluțiilor este de asemenea important. Administrarea se face oral (sublingual cu 30 de minute înainte de masă sau cu 2, 3 ore după masă), deoarece la acest nivel se afla inele limfatice capabile să fabrice sau să comande fabricarea anticorpilor specifici”, a declarat dr. Bădilă.

Isoterapia nu este panaceu

Articolul continua mai jos

Medicul a precizat că metoda a folosit-o în afecțiuni ca: herpes simplex bucal sau genital, blefaroconjunctivită, sinuzită subacută și altele. “Isoterapia nu este un panaceu. Are afecțiuni în care este activă și altele în care nu este activă. Am formulat o explicație pentru insuccese (cum ar fi în infecția urinară), care ar fi datorate unei încărcături bacteriene masive. Aceasta a împiedicat forțele de apărare să lupte în condiții bune, deci nu poate fi vorba de o posibilă înlăturare a antibioticelor”, a mai precizat dr. Dumitru Bădilă.

Ce avantaje are acest tip de terapie

El a subliniat avantajele metodei: remediul este usor de preparat, foarte ieftin nu are efecte secundare, poate fi folosit în orice boală în care se bănuiește un proces infecțios sau toxic. “De asemenea, nu interferează cu alte terapii și de aceea poate fi folosită în orice combinații. Mai puțin în tratamente care țintesc supresia sistemului imunitar, pentru că ar fi un nonsens să comanzi fabricarea unor anticorpi în același timp cu administrarea unor medicamente care suprimă răspunsul imun”, a mai spus dr. Dumitru Bădilă.

Teoretic, ar vindeca și cancerul

“Am vorbit de isoterapie mai ales ca o soluție în cazul în care există un factor infecțios pentru că experiența mea a fost doar în acest domeniu, dar din punct de vedere teoretic,dar și date din literatură afirmă că, isoterapia poate fi folosită cu succes. De exemplu, în prepararea serurilor împotriva mușcăturilor veninoase (se recomandă zdrobirea păianjenului sau al capului șarpelui și prepararea unui remediu) sau în desensibilizări ( alergii la polen , praf etc).O posibilitate, tot teoretică, o reprezintă prepararea unui remediu folosind celule maligne pentru a activa sistemul imunitar și a reuși să distrugă ultimele celule maligne care mai rămân, aproape inevitabil, după cam orice procedură de tratament”, susține dr. Dumitru Bădilă.

Alte articole:

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,925FaniÎmi place
1,110AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

10 informaţii despre tratamentul anticoagulant

Tratamentul anticoagulant este prescris pentru a preveni formarea de trombi (cheaguri de sânge)...

Facelift prin acupunctură. Alungă ridurile de pe fața ta!

Facelift prin acupunctură. Alungă ridurile de pe fața ta! Dacă experiența și înțelepciunea vin...

Vitiligo – Cum se manifestă, complicații, factori de risc, tratament

Pielea este cel mai mare organ din corpul nostru și este și unul cu...

Ce este și cum se manifestă anxietatea

Anxietatea și stresul sunt reacții normale ale organismului, care ne ajută să facem față...

Ce este schizofrenia? Cauzele și factorii de risc ai schizofreniei

Ce este schizofrenia? Schizofrenia este o afecțiune mentală serioasă și cronică care afectează modul...

Iritațiile zonei anale. Ce trebuie știut despre ele. 4 sfaturi de urmat

Iritațiile zonei anale. Subiectul rămâne încă relativ tabu astăzi, cu toate că e o...