Ambulatoriul de la SJU Buzău, dotari în valoare de 10 milioane de lei

Ambulatoriul de specialitate integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău va beneficia de o finanţare de aproape 10 milioane de lei.

Banii obținuți din fonduri europene vor fi folosi țipentru dotări moderne.

„Este un proiect cu fonduri europene. Sumele vor fi utilizate pentru achiziţionarea de aparatură performantă pentru a dota modern ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean Buzău”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, potrivit AGERPRES.

Potrivit sursei citate, din totalul investiţiei, cofinanţarea Consiliului Judeţean Buzău este de aproximativ 200.000 de lei.

- Articolul continua mai jos-

„Sper ca prin aceste dotări cu aparatură performantă, în ambulatoriul vor fi depistate şi tratate diferite afecţiuni pe plan local, la Spitalulul Judeţean de Urgenţă din Buzău„, a adăugat Neagu.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău este o unitate sanitară cu paturi, de utilitate publică cu personalitate juridică, subordonată Consiliului Judeţean Buzău, proprietate publică, care asigură servicii medicale, (preventive, curative și de recuperare)

Sarcina prioritară a Spitalului o reprezintă asigurarea asistenţei medicale de specialitate (spitalicească și ambulatorie). Înfiinţat în scopul de a asigura servicii medicale de specialitate, spitalul are în structura sa secţii distincte pentru tratamentul și îngrijirea bolnavilor cu afecţiuni clinice. Secţiile pot funcţiona în regim de spitalizare continuă sau de zi, pentru pacienţi acuţi și cronici, asigurând condiţii de investigaţii medicale, tratament, cazare, igienă, alimentaţie.

Citește și:

Două spitale din județul Brașov vor fi modernizate cu fonduri europene

Noi investiții la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari