Radiologie imagistică și buncăr de radioterapie – în beneficiul bolnavilor oncologici

Cea mai modernă aparatură medicală non-invazivă de radiologie imagistică va fi achiziționată cu sprijin financiar din partea Băncii Mondiale, a declarat comandantul Spitalului Militar „Carol Davila” din București, dr. Florentina Ioniță. De aemenea, finanțarea va acoperi și construcția unei noi clădiri pentru Centrul de Boli Oncologie și a unui buncăr de radioterapie.

Centru nou de radiologie imagistică la SMCB București. „Vor funcţiona două computere tomografe, softuri dedicate pentru cardiologie în mod special şi neurologie. Vor fi două RMN-uri în acest centru. Aceasta va permite investigaţii de calitate, atât în investigaţii de screening, cât mai ales investigaţii non-invazive, mă refer la afecţiunile cardiace. Cred că la începutul anului viitor, ianuarie sau poate februarie, vom inagura şi centrul de radiologie imagistică”, a declarat dr. Florentina Ioniță, comandantul Spitalului Militar „Carol Davila” din București.

Centru nou de radiologie imagistică la SMCB București. Dr. Raluca Mititelu, medic primar Medicină nucleară – Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” București și președinta Societații Române de Medicină Nucleară și Imagistică Moleculară, a declarat, în exclusivitate pentru Ziar Medical:

„Medicina nucleară se numără printre domeniile științei medicale care a cunoscut o dezvoltare extraordinar de mare, mai ales în ultimul deceniu. Trebuie să înțelegem că, de la an la an, apar noi tehnologii, noi radiofarmaceutice, apar echipamente medicale sau detectori din ce în ce mai performanți, care utilizează descoperirile din aria fizicii nucleare. Iar accesul la aceste noi echipamente de medicină non-invazivă este definitoriu pentru capacitatea unei instituții medicale de a salva pacienți cu boli grave, precum bolile oncologice (și nu numai)”.

Centru nou de radiologie imagistică la SMCB București. Tot la Spitalul Militar Bucureşti urnează să fie finalizate lucrările de amenajare a unui spaţiu destinat recuperării neurologice a pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral.

- Articolul continua mai jos-

Citește și Medicina nucleară – o șansă pentru bolnavii de cancer

Reconstrucție de craniu, la Bacău – în premieră națională! Istoria incredibilă a unei intervenții chirurgicale creditată cu șanse „zero”

Ce examene medicale pot fi realizate la centrul de radiologie imagistică

Radiologia este specialitatea medicală ce utilizează imagistica atât în diagnosticarea, cât și în tratamentul bolii vizualizate în corpul uman.

Radiologii utilizează următoarele tehnologii imagistice:

  • ultrasonografia (ecografia),
  • tomografia computerizată (CT),
  • medicina nucleară,
  • tomografia prin emisie de pozitroni și rezonanță magnetică nucleară (RMN).
Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari