E incredibilă legătura dintre produsele lactate nedegresate și diabetul de tip 2. Oamenii de ştiinţă britanici au constatat că persoanele care consumă produse din această categorie, precum caşcaval, smântână şi iaurt, dezvoltă mai rar diabet de tip 2.
Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au prelucrat datele a 63.600 de persoane, provenite din 16 studii, scrie Antena Satelor, care citează RADOR. Voluntarii au fost monitorizaţi timp de 20 de ani. La început, toţi erau sănătoşi, iar spre sfârşitul studiului, 15.000 dintre aceştia au dezvoltat această boală metabolică.
Participanţii au fost testaţi pentru biomarkeri de grăsimi lactate, care sunt un indicator al faptului că o persoană consumă produse lactate. În fiecare dintre aceste studii cercetătorii au analizat relaţia dintre biomarkerii de grăsime din lapte şi riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2.
Ei au descoperit că…………………..
Află mai departe ce anume au descoperit cercetătorii despre lapte și brânzeturi
Vezi și Diabetul zaharat de tip 2, la copii – prevenție și conștientizare (VIDEO)