Congresul Național de Urologie – Urologii români și străini au schimbat impresii în beneficiul pacienților (VIDEO)

Congresul Naţional – ROMURO şi cel European-CEM, au reunit la Cluj peste 850 de urologi din țară și din alte 16 țări din Europa. Cele mai noi informaţii şi rezolvări de cazuri complexe din urologia europeană. Sesiune specială de live şi semi-live surgery (transmisii live din 3 blocuri operatorii şi 6 intervenţii de chirurgie robotică şi laparoscopică). Zeci de lucrări sub formă de postere moderate, lucrări video, precum şi un număr considerabil de cursuri de specialitate de ultimă oră.

Prof. Dr. Gheorghe Bumbu – Congresul Național de Urologie ROMURO 2018 – Este un Congres în care urologii români și cei străini, vorbesc, schimbă impresii și sunt convins că toate aceste lucruri sunt în beneficiul pacienților noștri

Ne aflăm la Cluj-Napoca pentru desfășurarea Congresului Național de Urologie, comasat cu Congresul Central-European. Suntem foarte mulți, acest lucru arată că există interes. Acest congres face parte din eforturile noastre educative, și în același timp, ne arată poziționarea față de tot ce înseamnă urologia în Europa centrală și de est și nu numai. Noi am făcut eforturi foarte mari în ultimii 30 de ani, ca să ne câștigăm poziția pe care o avem. Suntem recunoscuți și avem poziția pe care o merităm. Este un Congres în care urologii români și cei străini, vorbesc, schimbă impresii și sunt convins că toate aceste lucruri sunt în beneficiul pacienților noștri cărora le datorăm toată știința noastră. Ei vor fi beneficiarii concluziilor le care le vom trage la acest Congres. Congresul are un program dens în care s-a discutat toată patologia urologică. Au fost prezentări de caz, simpozioane, diverse firme care susțin acest congres. Au fost operații live, echipe mixte, urologi români și colegi din străinătate. Vor aborda urologie complexă, întreg aparatul urinar superior și inferior. Sunt convins că astfel de întâlniri sunt benefice pentru tot ceea ce ne dorim noi: să câștigăm experiență și să o folosim pentru pacienții noștri care sunt beneficiarii direcți.

Prof. Dr. Emil Ceban – prorector Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” Chișinău – Aici este și Congresul european de unde avem multe de învățat. O să fie de folos pentru urologii din Republica Moldova și pentru colegii noștri care sunt prezenți aici.

- Articolul continua mai jos-

Am onoarea și cinstea să prezint din partea Republicii Moldova, la acest Congres frumos organizat de către Asociația Română de Urologie la Cluj, de către profesorul Coman și academicianul Sinescu. Anul Centenar este și o unire a urologilor de peste Prut. Avem ocazia să participăm la simpozioane, să ascultăm lecții, să fim martori la tot ce este mai nou în medicină, respectiv în urologia modernă. Organizatorii acestui Congres au arătat cele mai mari performanțe în diagnosticul și tratamentul maladiilor urologice. De aceea, experiența din aceste zile de la Cluj este deosebit de mare. Pentru acest lucru suntem bucuroși și le mulțumim organizatorilor pentru prezență și participare. În ultimii 15-20 de ani am tins spre Europa. Suntem pregătiți, o bună parte dintre noi și în România. Eu personal am făcut post doctoratul la Cluj, 2 ani, sub conducerea profesorului Coman. Tot ce este nou în Europa ajunge prima dată în România și la Cluj, iar noi tindem după posibilitățile noastre să ajustăm cerințele din Republica Moldova. Școala medicala urologică din Republica Moldova se situează pe un loc bun. Avem și noi aparatură modernă, folosim metodele endo-urologice de tratament. Dar, totodată, aici este și Congresul european de unde avem multe de învățat. O să fie de folos pentru urologii din Republica Moldova și pentru colegii noștri care sunt prezenți aici.

Dr. Pierre Kadula – În urma experienței mele de șase luni în Franța am observat că Spitalul Municipal este de nivel înalt și nu are nimic în minus față de spitalele din Paris.

Am făcut Facultatea de Medicină la Cluj. L-am cunoscut aici pe domnul profesorul Coman și am ales să rămân în România în echipa lui. La rezidențiat am ales urologia, sub îndrumarea domnului profesor Coman și a domnului conferențiar Crișan. Am început rezidențiatul aici, la Cluj. Printr-un schimb de experiența am plecat în Franța, la Paris unde am făcut tot urologie. M-am întors acum pentru Congresul anual ca să arăt ce am învățat timp de șase luni în Franța. De asemenea să văd ce s-a făcut în acest timp acasă. În urma experienței mele de șase luni în Franța am observat că Spitalul Municipal este de nivel înalt. Nu are nimic în minus față de spitalele din Paris. Vorbesc aici de laparoscopie 3D, îngrijirea pacienților cu cancer este foarte bună, cu tehnică și aparatură care nu este superioară în Franța. Acolo am văzut un sistem diferit, dar din punct de vedere chirurgical, tehnică sau aparatură, Spitalul Municipal are dotări de ultimă generație pentru tratarea pacienților. Este important pentru mine să mă întorc, să termin rezidențiatul, aici este facultatea mea de bază. Vreau să continui cercetarea mea aici, la Cluj, cu domnul profesor Coman și domnul conferenția Crișan.

Citește și:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari