Medicina tradițională chineză în tratamentul bolilor de sezon

Medicina tradițională chineză are mii de rețete „neconvenționale” care vă pot ușura suferinta, inclusiv în bolile de sezon. Adrian Florea, specialist în medicină tradițională chineză (www.qitaky.ro) ne-a prezentat câteva metode pentru a „păcăli” unele din cele mai frecvente boli de sezon.

Sfatul nutriționistului pentru sezonul rece – secretele alimentației corecte

Medicina tradițională chineză – Tuse convulsivă: “Se recomandă „Apa de Usturoi”, care se prepară astfel: o căpățână de usturoi (de circa 60 g) se strivește și ține în apă timp de 10 ore; apoi se strecoară și se adaugă o lingură de zahăr. Copiii sub 5 ani vor înghiți câte o linguriță și jumătate de zeamă, de 3 ori pe zi, înainte de mese. Adulții vor lua, în același ritm, câte 3 lingurițe. Efectul cel mai vizibil este la copiii de până la 15 ani”, explică Adrian Florea.

Medicina tradițională chineză – Faringo-laringite: “Pot fi atacate prin „tehnica celor două lingurițe fierbinți”: puneți două lingurițe de metal în apă clocotită. Dupa 2-3 minute, luați una dintre lingurițe si atingeți scurt și repetat cu dosul ei zona dintre degetul gros și cel arătător al mâinii stângi. Când lingurița se răcește, puneți-o la loc în apă și luați-o pe cealaltă pentru a repeta tehnica și la mâna dreaptă. Repetați tehnica de 3 ori la fiecare mână”, recomandă specialistul în medicină tradițională chineză.

- Articolul continua mai jos-

Medicina tradițională chineză – Bronșitele cronice: “Se pot trata consumând o dată pe săptămână (timp de 3 săptămâni), pui umplut cu grapefrut. Se curăță de coajă un grapefrut și se introduce în puiul eviscerat; apoi, se pune la gătit pe abur. Se consumă și carnea de pui și sosul rezultat. Dacă sunteți sclavii cafelei, puteți trata bronșita cronicizată cu o fiertură din 250 ml apa în care se pun 10 boabe de cafea prăjite”, susține Adrian Florea.

Medicina tradițională chineză – Pentru guturai terapii cu…alimente

“Pentru banalul guturai se prepară o porție normală de spaghete, la care se adaugă 25g ceapă verde proaspătă și 25g ghimbir proaspăt, amestecând foarte bine. Preparatul se va consuma seara, înainte de culcare, deoarece urmează o noapte de transpirație intensă. Se face un decoct din 10g mentă verde și 10g ceapă verde (partea albă) strivită, în prealabil, în 250 ml apă; astfel, durerile de cap generate de răceală se vor risipi. Dacă, pe lângă durerea de cap, mai apare și un frison, atunci puneți conținutul unui ou de găină proaspăt într-un pahar de vin de orez, amestecați bine, încălziți pe flacără mică, până când oul este pe jumătate fiert, adăugați și puțin zahăr brun; se bea preparatul fierbinte, în special seara. Dacă semnele sunt mai apropiate de cele ale unei gripe, vă recomand să fierbeți 10g soia galbenă în 250ml apă, timp de 15 minute; apoi, se adaugă 30g păstârnac și se mai fierbe încă 15 minute. Se bea, de asemenea, seara, înainte de culcare, pentru că urmează o noapte de transpirație abundentă. O metodă atât preventivă, cât și curativă pentru gripă o constituie inhalațiile din câteva felii de ceapă verde sau usturoi (strivite) puse într-o mască respiratorie”, recomandă Adrian Florea.

SFATUL MEDICULUI Prof. dr. Nicolae Hâncu: Alimentația nesănătoasă, cel mai mare ucigaș al omului mileniului III

Citește și:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari