O nouă secție de Pediatrie la SJU Deva

Au demarat lucrările la noua Secție Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Deva. Noua secție va fi integrată în cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva, în zona sa centrală. O parte a ei va fi amenajată la etajul situat deasupra secției Chirurgie Plastică și se va continua cu o extindere deasupra corpului administrativ.

În total, secția nouă va avea o suprafață de 1652 mp. Va asigura circa 50 de paturi pentru copii și 32 de paturi pentru aparținători.

Viitoarea secție va avea saloane separate pentru internarea copiilor pe categorii de vârstă, săli de tratamente și de consultații, sală de mese, spațiu de joacă, spații pentru personal, registratură. Circuitele sunt gândite în așa fel încât să asigure un act medical de cea mai bună calitate. Secția va fi dotată cu mobilier nou potrivit fiecărei categorii de vârstă și cu grupuri sanitare adecvate necesităților.

În prezent, se derulează lucrările de decopertare a corpului de clădire pe care se va ridica noul etaj.

- Articolul continua mai jos-

Valoarea investiției suplimentare pentru extinderea secției se ridică la 1,8 milioane de lei (TVA inclus). Finanțarea este asigurată prin intermediul Direcției de Sănătate Publică Hunedoara. Banii erau prevăzuți inițial pentru modernizarea Unității Primiri Urgențe dar, pentru că există deja un proiect cu finanțare europeană depus de Consiliul Județean Hunedoara pentru acest gen de investiție, suma a fost redirecționată pentru extinderea noii Pediatrii.

Pe o temă similară Spitalul Județean de Urgență Zalău

Citește și:

Spitalul din Deva va fi dotat cu aparatură medicală

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari