Plante anticancerigene, într-o expoziție inedită, la Sibiu

O expoziţie cu plante anticancerigene a fost inaugurată, în premieră, la Sibiu, la Muzeul de Istorie Naturală.

Expoziţia a fost vernisată cu o degustare de preparate sănătoase şi anume o supă de dovleac şi o pastă de humus.

Expoziţia poate fi vizitată până în 31 octombrie, cei interesaţi putând să afle informaţii utile despre alimentaţia sănătoasă, anticancerigenă.

Printre exponate – recunoscute ca plante anticancerigene – se află fructe şi legume româneşti, foarte uşor de procurat sau de cultivat, de la mere, nuci, roşii, varză, pătrunjel, sfeclă roşie, morcov şi altele.

- Articolul continua mai jos-

„O dietă anti-cancer este o strategie importantă care se poate folosi pentru a reduce riscul de cancer. Instituţiile de tratarea cancerului recomandă, de exemplu, a se consuma zilnic cel puţin cinci porţii de fructe şi legume şi, cel mai important, a se consuma cantitatea potrivită de alimente pentru a rămâne la o greutate sănătoasă. În plus, cercetătorii au descoperit că anumite alimente care previn cancerul pot fi o parte importantă a unei diete anti-cancer. Expoziţia temporară Plantele anti-cancer reprezintă o selecţie de plante foarte cunoscute şi recomandate în dieta oricărei persoane, în special a bolnavilor de cancer. Deşi sunt la îndemâna oricărei persoane, efectul terapeutic şi modul de acţionare asupra tumorilor este un aspect mai puţin cunoscut de publicul vizitator”, a atras atenţia curatorul expoziţiei, Ghizela Vonica.

Sursa: AGERPRES

Te-ar putea interesa și Screening gratuit pentru cancerul de colon

Află ultimele noutăți despre Spitalul Județean de Urgență Zalău

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari