O expoziţie cu plante anticancerigene a fost inaugurată, în premieră, la Sibiu, la Muzeul de Istorie Naturală.
Expoziţia a fost vernisată cu o degustare de preparate sănătoase şi anume o supă de dovleac şi o pastă de humus.
Expoziţia poate fi vizitată până în 31 octombrie, cei interesaţi putând să afle informaţii utile despre alimentaţia sănătoasă, anticancerigenă.
Printre exponate – recunoscute ca plante anticancerigene – se află fructe şi legume româneşti, foarte uşor de procurat sau de cultivat, de la mere, nuci, roşii, varză, pătrunjel, sfeclă roşie, morcov şi altele.
„O dietă anti-cancer este o strategie importantă care se poate folosi pentru a reduce riscul de cancer. Instituţiile de tratarea cancerului recomandă, de exemplu, a se consuma zilnic cel puţin cinci porţii de fructe şi legume şi, cel mai important, a se consuma cantitatea potrivită de alimente pentru a rămâne la o greutate sănătoasă. În plus, cercetătorii au descoperit că anumite alimente care previn cancerul pot fi o parte importantă a unei diete anti-cancer. Expoziţia temporară Plantele anti-cancer reprezintă o selecţie de plante foarte cunoscute şi recomandate în dieta oricărei persoane, în special a bolnavilor de cancer. Deşi sunt la îndemâna oricărei persoane, efectul terapeutic şi modul de acţionare asupra tumorilor este un aspect mai puţin cunoscut de publicul vizitator”, a atras atenţia curatorul expoziţiei, Ghizela Vonica.
Sursa: AGERPRES
Te-ar putea interesa și Screening gratuit pentru cancerul de colon
Află ultimele noutăți despre Spitalul Județean de Urgență Zalău