fbpx
Acasă Ştiri Medicale Reluarea negocierii contractului colectiv de muncă suspendă protestele la adresa MS

Reluarea negocierii contractului colectiv de muncă suspendă protestele la adresa MS

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” anunță reluarea negocierii contractului colectiv de muncă suspendă. Având în vedere rezultatele negocierilor purtate cu ministrul Sănătăţii în data de 1.X.2018 şi faptul că în cadrul negocierilor din data de 3.X.2018 a fost decisă reluarea negocierii contractului colectiv de muncă la nivel de sector Sănătate, Comitetul Director al Federaţiei ‘Solidaritatea Sanitară’ a decis anularea grevei japoneze din data de 05.X.2018 şi suspendarea pichetării Ministerului Sănătăţii stabilită pentru data de 12.X.2018.

Reluarea negocierii contractului colectiv de muncă, salutară

Apreciem disponibilitatea la dialog social de care dă în continuare dovadă ministrul Sănătăţii, doamna Sorina Pintea, şi interesul domniei sale pentru existenţa unui contract colectiv de muncă la nivel de sector Sănătate, care să asigure atât creşterea calităţii vieţii profesionale a salariaţilor cât şi creşterea calităţii serviciilor medicale. Sperăm că acest contract colectiv de muncă va conţine cât mai multe dintre propunerile prezentate de Federaţia ‘Solidaritatea Sanitară’, împreună având posibilitatea să asigurăm prin intermediul acestui instrument legal condiţii şi relaţii de muncă decente pentru lucrătorii din sănătate.

Rămâne în continuare de rezolvat situaţia revendicărilor ce intră în responsabilitatea Ministerului Muncii, respectiv cele ce depind de modalitatea de interpretare şi aplicare a legii 153/2017 (revendicările 2-8), Federaţia ‘Solidaritatea Sanitară’ aşteptând un răspuns al conducătorului acestei instituţii la invitaţia la dialog pe care i-am transmis-o, având ca obiectiv rezolvarea pe cale amiabilă a problemelor prezentate şi demonstrate de noi, odată cu soluţiile pentru remedierea lor.

Articolul continua mai jos

În funcţie de deschiderea la dialog de care va da dovadă în următoarele zile ministrul Muncii, doamna Lia-Olguţa Vasilescu, Comitetul Director va decide în privinţa negocierilor sau a posibilităţii de-a picheta această instituţie în data de 12.X.2018, iar Consiliul de Coordonare va decide în aceeaşi zi în privinţa continuării negocierilor sau a demarării programului de proteste având ca temă revendicările ce privesc legea salarizării şi ca adresanţi Ministerul Muncii şi Guvernul României.

Reluarea negocierii contractului colectiv de muncă, benefică pentru sistemul sanitar

Ne dorim rezolvarea prin negocieri a revendicărilor noastre legitime, implementarea soluţiilor propuse de noi, menite să asigure un tratament etic al tuturor categoriilor de salariaţi din Sănătate, şi respectarea tuturor drepturilor acestora. Suntem pregătiţi atât pentru soluţia normală, respectiv negocierea, cât şi pentru ceea extraordinară, ce vizează exprimarea nemulţumirilor prin proteste, în situaţia refuzului la dialog al celor două instituţii.

Te-ar putea interesa și acest subiect

Asociațiile de pacienți: Parlamentarii se tratează în străinătate și nu îi interesează calitatea serviciilor medicale

Tumorile cerebrale – tot ce trebuie să știi despre ele

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,920FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce este febra? Febra la copii, cauze, complicații, tratament

Ce este febra? Temperatura corpului se menține constantă datorită echilibrului dintre termogeneză și termoliză....

Dureri comune care dezvăluie existența metastazelor în plămâni

Aceste dureri comune pot dezvălui un cancer generalizat sau metastatic. Cefaleea, durerea osoasă sau...

Bolile musculo-scheletice îi afectează pe români

Bolile musculo-scheletice, precum artrita reumatoidă şi afecţiunile lombare, îngrădesc din ce în ce mai...

Gonartroza – Ce este, factori de risc, tratament

Gonartroza reprezintă localizarea reumatismului degenerativ cronic la nivelul articulației genunchiului. Deși este o afecțiune frecventă,...

Durerea pelvină – semne pe care nu trebuie să le neglijezi

Durerea pelvină este frecventă și nu trebuie neglijată. Ea poate ascunde o patologie gravă....

Boala Alzheimer – cauze, manifestări, factori de risc

Ce este Boala Alzheimer? Boala Alzheimer este o afecțiune neurodegenerativă în cadrul căreia moartea...