fbpx

Puncte de prim ajutor în școlile din Tulcea

Crucea Roșie Tulcea a implementat în opt școli din muicipiu proiectul ”Puncte de PRIM AJUTOR în scoli.

Punctele de prim ajutor dotate cu materiale sanitare de primă urgenţă vor fi înființate în: Şcoala Gimnazială „Elena Doamna”, Şcoala Profesională „Danubius”, Şcoala Gimnazială nr.12, Liceul Tehnologi „Ion Mincu”, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Liceul de Artă „George Georgescu”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” si Seminarul Teologic „Ioan Casian” se vor înfiinţa puncte de prim ajutor dotate cu materiale sanitare de primă urgenţă.

 Proiectul „Puncte de PRIM AJUTOR în scoli” are ca scop asigurarea de servicii minime de prim ajutor în unităţile de învăţământ.

Se adresează în special școlilor care nu dispun de cabinete medicale proprii si nici de mijloace minime de intervenţie în cazul producerii unor accidente în rândul elevilor sau a personalului angajat.

„Pentru că de multe ori copiii sunt expusi riscului de a se accidenta. Salvarea lor depinde atât de momentul acordării primului ajutor cât si de priceperea celor care aplică manevrele de salvare. Dorim să oferim scolilor oportunitatea si uneltele necesare de a-si asuma un rol activ. Putem suplini într-o oarecare măsură, lipsa cabinetelor medicale în scoli. Profesori pot să desvolte abilităţi proprii de intervenţie si de minimizare a efectelor în cazul producerii unor evenimente nedorite”, au declarat reprezentanții Crucii Roșii.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

În fiecare școală, cinci profesori voluntari vor fi instruiți să acorde primul ajutor.  Aceștia vor participa la cursurile de prim ajutor organizate de filiala judeţeană de Cruce Rosie.

Cadrele didactice care vor face parte din echipa de salvatori vor disemina informaţiile elevilor.

”Experienţele Filialei Tulcea a Crucii Rosii în acest sens sunt numeroase si pozitive, deoarece copiii sunt cei mai receptivi. Ei sunt generaţia de la care vrem o schimbare. Vrem să stie să reacţioneze atunci când cineva suferă, să nu se teamă de acea persoană si să reacţioneze corect. Niciun sistem nu îsi va permite să aibă doctor lângă fiecare om. Fiecare om are pe cineva lângă el, iar acel cineva poate să îl ajute reacţionând corect, explicând dispeceratului care este problema si acţionând astfel încât să ajute”, au menționat reprezentanții Crucii Roșii Tulcea.

Citește și:

ISU Prahova lansează al treilea caiet cu noțiuni de prim-ajutor pentru preșcolari

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână