Puncte de prim ajutor în școlile din Tulcea

Crucea Roșie Tulcea a implementat în opt școli din muicipiu proiectul ”Puncte de PRIM AJUTOR în scoli.

Punctele de prim ajutor dotate cu materiale sanitare de primă urgenţă vor fi înființate în: Şcoala Gimnazială „Elena Doamna”, Şcoala Profesională „Danubius”, Şcoala Gimnazială nr.12, Liceul Tehnologi „Ion Mincu”, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Liceul de Artă „George Georgescu”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” si Seminarul Teologic „Ioan Casian” se vor înfiinţa puncte de prim ajutor dotate cu materiale sanitare de primă urgenţă.

 Proiectul „Puncte de PRIM AJUTOR în scoli” are ca scop asigurarea de servicii minime de prim ajutor în unităţile de învăţământ.

Se adresează în special școlilor care nu dispun de cabinete medicale proprii si nici de mijloace minime de intervenţie în cazul producerii unor accidente în rândul elevilor sau a personalului angajat.

„Pentru că de multe ori copiii sunt expusi riscului de a se accidenta. Salvarea lor depinde atât de momentul acordării primului ajutor cât si de priceperea celor care aplică manevrele de salvare. Dorim să oferim scolilor oportunitatea si uneltele necesare de a-si asuma un rol activ. Putem suplini într-o oarecare măsură, lipsa cabinetelor medicale în scoli. Profesori pot să desvolte abilităţi proprii de intervenţie si de minimizare a efectelor în cazul producerii unor evenimente nedorite”, au declarat reprezentanții Crucii Roșii.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

În fiecare școală, cinci profesori voluntari vor fi instruiți să acorde primul ajutor.  Aceștia vor participa la cursurile de prim ajutor organizate de filiala judeţeană de Cruce Rosie.

Cadrele didactice care vor face parte din echipa de salvatori vor disemina informaţiile elevilor.

”Experienţele Filialei Tulcea a Crucii Rosii în acest sens sunt numeroase si pozitive, deoarece copiii sunt cei mai receptivi. Ei sunt generaţia de la care vrem o schimbare. Vrem să stie să reacţioneze atunci când cineva suferă, să nu se teamă de acea persoană si să reacţioneze corect. Niciun sistem nu îsi va permite să aibă doctor lângă fiecare om. Fiecare om are pe cineva lângă el, iar acel cineva poate să îl ajute reacţionând corect, explicând dispeceratului care este problema si acţionând astfel încât să ajute”, au menționat reprezentanții Crucii Roșii Tulcea.

Citește și:

ISU Prahova lansează al treilea caiet cu noțiuni de prim-ajutor pentru preșcolari

Video recomandat

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în rândul copiilor. Unul dintre...

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Lipsa de fier în organism – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave. Când nivelul fierului din organism scade sub limitele normale, apar tot...