Ministrul Sănătății: Pacienții nu trebuie plimbați între spitale

Sorina PINTEA, ministrul Sănătății și secretarul de stat din MAI, Raed Arafat le-au solicitat managerilor de spitale să existe o coordonare mai bună în cazul transferului interclinic al pacienților

Vreau să găsim împreună soluții pentru evitarea disfuncționalităților. Nu trebuie ca pacienții să fie plimbați între spitale. Pentru un pacient critic orice secundă contează și înseamnă o șansă în plus la viață. Avem cazuri în care pacientul grav nu este preluat din cauza faptului că medicul de gardă nu dorește. Se creează astfel sincope și întârzieri care pot să devină vitale”, a declarat ministrul PINTEA.

Ministrul Pintea le-a reamintit managerilor de spitale că raportarea paturilor libere la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) este obligatorie.

Managerii de spitale au susținut necesitatea existenței unor spitale care să preia pacienții stabilizați ce necesită tratament pe timp îndelungat. În acest fel, în spitalele de urgență se eliberează locuri pentru alți pacienți.

- Articolul continua mai jos-

Ministerul Sănătății analizează posibilitatea alocării unor sume suplimentare pentru unitățile sanitare care tratează urgențe. Aceste sume ar urma să fie folosite pentru pacienții care necesită un timp mai mare de tratament.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari