Asociațiile de pacienți: Parlamentarii se tratează în străinătate și nu îi interesează calitatea serviciilor medicale

Asociațiile de pacienți şi-au manifestat nemulţumirea față de modificarea Legii 185 privind asigurarea calităţii în sistemul sanitar.

Această lege a fost adoptată anul trecut şi prevedea evaluarea în vederea acreditării a tuturor unităţilor sanitare.

Alianţa Pacienţilor Cronici din România, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România îşi manifestă uimirea şi îngrijorarea faţă de faptul că senatorii îşi schimbă votul la 360 de grade pe parcursul unui singur an. În 2017 au adoptat Legea 185 privind asigurarea calităţii în sistemul sanitar. Au supus evaluării în vederea acreditării, toate unităţile sanitare. În 2018 senatorii au votat modificarea acestei legi şi exceptarea de la evaluare şi acreditare a cabinetelor de medicină de familie şi medicină dentară. Îi întrebăm şi cum argumentează aplicarea unor măsuri diferenţiate pe tipuri de unităţi sanitare? Calitatea nu este oare un concept care ar trebui aplicat cu aceeaşi măsură tuturor unităţilor?”, afirmă Asociațiile de pacienți, într-o informare de presă, potrivit Agerpres.

Asociațiile de pacienți solicită retragerea proiectului și aplicarea acelorași criterii de evaluare tuturor unităților medicale pentru binele pacienților.

„Considerăm că unii dintre parlamentari, care, de regulă, se tratează în străinătate nu sunt interesaţi de calitatea serviciilor medicale sau de binele pacienţilor. Vorbesc adesea că pacientul este în centrul sistemului sanitar, dar acesta este doar un slogan. În realitate, impun reguli după cum le dictează propriul interes. Solicităm ca în al 12-lea ceas acest proiect să fie retras şi să se aplice aceeaşi unitate de măsură tuturor unităţilor medicale pentru binele pacienţilor” potriviti Asociațiilor de pacienți.

- Articolul continua mai jos-

Citește și:

CMMB şi asociaţiile de pacienţi cer urgentarea înfiinţării registrelor naţionale în sistemul de sănătate

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari